INSIDER

Nemcsak szerencsét, az életet jelentették a kéményseprők az idős szegedi asszonynak

Életet mentett két kéményseprő mester Csongrád-Csanád megyében, Szegeden. Lapunknak sikerült elérni a fiatal szakembereket, akik beszámoltak a történtekről a Ripost-nak.
  • Szerző:

Életet mentettek a kéményseprők Szegeden.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Hétfőn délelőtt éppen a szokásos napi feladatát végezte a Puskás utca egyik társasházában Nagy Krisztián és Olasz Csaba, amikor az egyik szomszédban lakó a segítségüket kérte.

Nagy Krisztián (balra) és Olasz Csaba azonnal a bajba jutott idős asszony segítségére siettek. (Fotó: BM Katasztrófavédelem)

Már egy napja a földön feküdt az idős asszony

Az idős hölgy elmondása szerint vasárnap délután 3 óra körül esett el, de nem volt képes felállni. Azóta feküdt a földön közvetlenül a bejárati ajtaja előtt. Próbált segítséget kérni, de senki sem hallotta. Nyöszörgésére csak hétfőn délelőtt 11 óra körül figyelt fel a felette lakó szomszédja, amikor elment az ajtaja előtt.

„Amikor bejutottunk hozzá, láttuk, hogy nagyon meg van ijedve, magas volt a vérnyomása, félre is beszélt. Megkerestük az iratait, mert a nevét sem tudta megmondani. Mivel kollégám a hódmezővásárhelyi tűzoltóságon főállásban tűzoltó, ő irányította a dolgokat” – teszi hozzá a szakember.

A kéményseprők a mentők kiérkezéséig a korábban tanultak alapján szakszerűen és körültekintően megvizsgálták és ellátták a sérült asszonyt.

„A néni fájlalta a hátát, de a kezét és a lábát tudta mozgatni” – veszi át a szót Krisztián kollégája, Olasz Csaba. „Miután elláttuk, végig mellette maradtunk, fogtuk a kezét, amíg a mentők megérkeztek, de nem volt ez életmentés„ – szabadkozik szerényen Csaba – „Csak tettük, amit ilyen helyzetben tenni kell.”

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?