INSIDER

Nem szólt, csak szúrt, az áldozatát kukába rejtette

Tinédzser késelt halálra egy járókelőt Gyulán, majd a holttestet egy kukába rejtette.
  • Szerző: Ripost

Halálra késelt egy járókelőt, majd saját barátját is megsebesítette egy fiatal fiú Gyulán. Az eset egy egyszerű iszogatással és bulizással kezdődött. Két fiatal illuminált állapotban, hajnali háromkor cigarettát vásárolt, majd onnan indult vissza a belvárosba, ahol észrevettek egy gyanútlan kerékpározót. Az egyik, mindössze tizennyolc éves fiú minden előzmény nélkül odalépett a biciklijéről leszálló emberhez és egy közepes méretű késsel négyszer-ötször megszúrta a vétlen áldozatot.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A szúrások következtében, amelyek a nyakát, arcát, vállát és mellkasát érték, előre görnyedt, ekkor az elkövető a hátán is megszúrta a biciklist, aki azonnal összeesett és erősen vérzett. A sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy azonnali szakszerű orvosi ellátás esetén sem lett volna az élete megmenthető.

A kerékpárost halálra késelő férfi társa jelen volt az elkövetéskor, és közölte vele, hogy hívni fogja a mentőket. A tettes, hogy megakadályozza ezt, saját barátja arca felé szúrt késével, aki ettől megijedt, gyorsan elmenekült és bemászott egy közeli lakóház udvarára. A gyilkossá váló fiatal utánarohant, de szerencséjére végül nem érte utol. A fiú ezután hazament a néhány háznyira lévő lakóhelyére, de eszébe jutott, hogy az utcán felejtette áldozatát, ezért egy talicskát vitt a helyszínre, majd belehelyezte a holttestet, és egy közeli szemétgyűjtő szigethez vitte, ahol a kukák mellett elhelyezett háztartási hulladék alá rejtette. Ezután hazament, összepakolta a legszükségesebb dolgait, elbúcsúzott a húgától, és elmenekült otthonról.

A tettes végül nem jutott messze, a magyar-román határ felé vezető 44. számú út mentén elfogták.

A késelő férfi elfogásáról videófelvétel is készült:

A késelő gyilkos ügyének tárgyalása még folyamatban van, de fiatal kora ellenére is nagyon komoly büntetésre számíthat.

„A minősített emberölés büntetési tétele 10 évtől 20 évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés, de a jelen ügyben – mivel a terhelt a bűncselekmény elkövetésekor a 20. életévét még nem töltötte be – a törvény erejénél fogva életfogytig tartó szabadságvesztés nem szabható ki. A Békés Megyei Főügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfit végrehajtandó fegyházbüntetésre ítélje, határozott időre tiltsa el a közügyek gyakorlásától, rendelje el a bűncselekmény eszközéül használt kés elkobzását és kötelezze őt a nyomozás során felmerült közel 3.900.000.-Ft-os bűnügyi költség megfizetésére. Az eljárás a Gyulai Törvényszék előtt folytatódik” – áll a Békés Megyei Főügyészség közleményében.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?