INSIDER

Nem szállítanak Kínából az áruházba, egyre több termék hiánycikk

Az egyik magyarországi áruházban már nem kaphatók az Ázsiában gyártott árucikkek. A cég vezetői ugyanis semmilyen visszajelzést nem kaptak a leadott rendelésre.
  • Szerző: Ripost

„Az Ázsiában kialakult egészségügyi helyzetre való tekintettel, egyes termékeink átmenetileg nem elérhetőek. A termék elérhetőségével kapcsolatban érdeklődj eladóinknál! Szíves megértéseteket és türelmeteket kérjük” – olvasható az egyik Mömax áruházban kihelyezett táblán. A megkereste az ügyfélszolgálatot, ahol arról tájékoztattak: nem arról van szó, hogy ők korlátoznák a koronavírus miatt a kínai importot, sőt, pont ellenkezőleg.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Ripost

„Mi kapunk Kínából árut, konténeres kiszerelésben, a bútortól kezdve az egyéb árucikkekig. A termékek nagy része onnan érkezik negyedévente, most viszont semmilyen visszajelzést sem kaptunk, hogy mikor jön a következő szállítmány. Éppen emiatt központilag ki kellett tenni a felhívást, mert nem vehetünk fel rendelést, ha nem tudjuk a szerződésekben biztosított három hónapon belül átadni az árut a vevőnek. Most lehet, hogy öt hónapot is kell várni az új szállítmányra” – mondta az ügyfélszolgálati munkatárs a -nak. Hozzátette, hogy a meglévő rendeléseket igyekeznek kielégíteni és a vevőket tájékoztatni, az okot pedig ők is csak találgatják: valószínűleg a koronavírus miatti munkakiesés lehet, emiatt nem szállítanak Kínából.

És ezeket olvastad már?