Létrehozva: 2018.07.24.

Nem semmi, mit találtunk a Ryanair szabályzatában

Elég volt! Tûrhetetlen, amit a Ryanair mûvel a magyar utasokkal: beeteti õket olcsónak számító jeggyel, azután tönkreteszi a nyaralásukat, csak hogy még nagyobb haszonra tehessen szert. Hol az utasokat nem viszi el, hol "csak" a csomagokat. Az is bolond, aki ezek után még ennél a fapadosnál vált jegyet!

Vérlázító stílus és bánásmód jellemzi a Ryanairt, úgy tűnik, azt hiszi, bármit megtehet az utasaival! Egy héttel azután, hogy sok Budapestről induló, a Kanári-szigeteken nyaralni vágyó utasa drága pénzen feladott csomagját itt hagyta, ismét beintett azoknak, akik őket választották. A pilóta vasárnap azt közölte velük: túlsúlyos a járat, ezért aki akarja, azt bőröndök nélkül elviszi, a többiek meg maradhatnak a földön a pakkjukkal együtt... A felháborodott utasok a Ferihegyi reptér aszfaltján, megalázó helyzetben keresgélhették a táskáikat, hogy legalább a legfontosabb holmikat magukhoz vegyék. Végül három és fél órás késéssel, tiszta ideg utasokkal indult el a gép...

Még a szabályzatuk is botrányos

A %Ripost% utánanézett a Ryanair 102 oldalas (!) Általános személy- és poggyászfuvarozási feltételeinek, melyben a következőket írja a cég: „Lehetőség szerint a feladott poggyászát ugyanazon a repülőgépen fuvarozzuk, mint Önt, kivéve, ha biztonsági vagy üzemeltetési okok miatt nem döntünk annak egy másik járaton való szállításáról. Ha a feladott poggyászát egy későbbi járaton fuvarozzuk, akkor azt kézbesítjük Önnek, kivéve, ha a vonatkozó jogszabály meg nem követeli a poggyász átvételénél az Ön jelenlétét." Vagyis a Ryanair szemrebbenés nélkül elkér legalább 20 ezer forintot egy húszkilós bőröndért, miközben a saját szabályzata szerint sem garantálja, hogy az utas leszálláskor valóban meg is kapja azt! S arról sem rendelkezik, hány napon belül kell utána küldenie a csomagot! De ugyanez a helyzet azzal a kézipoggyásszal is, amiről az utas azt hitte, magával viheti a fedélzetre, de mégis feladatják vele.

Problémamegoldás? Ugyan, kérem!

A Ryanair nem csak a bőröndöket képes hátra hagyni, de az utasokat is. Jó példa erre Cintia története, aki az utazomajom internetes oldallal osztotta meg idegtépő kalandját. Milánói átszállással foglalt utat Szardínia szigetére a Ryanairnél, ám az olasz város repterén hajnali háromig hitegették, hogy indul a gép, míg végül törölték azt. Az infopultnál közölték, busz megy majd érte, ami végül 7 órakor megérkezett. „Azt mondták, hogy mehetünk egy hotelbe és ott intézzük el a dolgokat, innentől kezdve nem tudnak mit csinálni. A Ryanair közben volt olyan kedves, hogy a megmaradt repülőjegyeit háromszoros áron adta. Kis idő múlva egy másik repülőtérről induló járatot találtunk és az Alitaliánál tudtunk foglalni. 40 óra ébrenlét után oda is értünk..."

 

A saját dolgozóiknál is betelt a pohár

Brutális sztrájkot hirdettek a Ryanair dolgozói, szerdán és csütörtökön több száz járatuk nem indul. Az alkalmazottak béremelést és jobb munkakörülményeket szeretnének, egyes hírek szerint a dolgozóknak még az ivóvízért is fizetniük kell a fedélzeten. Ugyanakkor a cégvezetés máris nyomást gyakorol a dolgozókra: kijelentette, hogy az esetlegesen elhúzódó munkabeszüntetés pilóták és légiutas-kísérők állásába kerülhet... 

 

Tudod, hogy vélekedik a cégvezér, Michael O'Leary a pénzvisszafizetési garanciáról, s mit gondol a csomagok késéséről a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége? A válaszokat megtalálod a keddi %Ripost% napilapban. Keresd az újságárusoknál!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kiderült, ekkor lép be Franciaország a háborúba

origo.hu

Újabb drámai részletek Károly király betegségéről

metropol.hu

„Szoboszlai két gólja nem számított" - a szakértő elárulta, mennyit ér a válogatott két győzelme

hirtv.hu

Varga Judit megtöri a csendet - ma este a Frizbiben + videó

ripost.hu

4 csillagjegy, akiknek óriási fordulatot ígér a húsvéti hosszú hétvége

origo.hu

Hatalmas örömhírt jelentett be Lékai-Kiss Ramóna

travelo.hu

Videó: Ez a somogyi település a húsvéti dekorációk mogulja

ripost.hu

Évek óta erre vártak: szuper hír jött Michael Schumacherről

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Komoly döntést hozott Schumacher családja, itt vannak a részletek

ripost.hu

Áprilisi pénzeső! Erre a 3 csillagjegyre rámosolyog a szerencse

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

"Édesanyámmal félve lapultunk": késsel járkált otthonában Magyar Péter, Varga Judit férje

INSIDER

Csak a legjobb áron vásárolj! Az Árfigyelővel még olcsóbban tudsz felkészülni az ünnepi hétvégére

INSIDER

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

INSIDER

Megszólalt egy szakértő Varga Judit bejegyzéséről: ez a bántalmazás tankönyvi példája

INSIDER

"Ha lenne kiben hinni, akkor még ma is élne" – kiderült, ezért halt meg a miskolci lépcsőn Zoltán

INSIDER

Pusztított a tűz Pilisen: percek alatt hatalmas terület állt lángokban

INSIDER

Démon akarta felfalni Tímea lányát: retteg az éjszakáktól a veszprémi család

INSIDER

Dráma Szombathelyen: nyílt utcán élesztették újra a nyugdíjast