INSIDER

Nem ott laksz, ahol dolgozol? Jár neked 400 ezer forint!

Vannak olyan rejtett lehetőségek, amikről talán nem is hallottál. Nem kötik az orrodra, pedig sok pénzt nyerhetnél rajtuk. Az egyikkel majdnem félmilliót spórolhatsz évente.
  • Szerző: F. G.

Hogy vasútra, autóbuszra, bérletre milyen kedvezmények járnak, viszonylag közismert. De van pár dolog, amiről nem biztos, hogy tudsz.

Ezt kötelező adni

 

Nem ott van az állandó lakhelyed, ahol dolgozol? Heti négy alkalommal kötelezően jár utazási költségtérítés. Ne sajnáld a munkáltatódat, ezt a juttatást nem terheli adó, és az összege egy hónapban 35 200 Ft lehet. Vagyis a teljes éves érték a 400 ezer forintot is meghaladhatja.

Miután a vasúti vagy a buszjeggyel elszámolsz, visszakapod annak 86 százalékát, de ha gáláns a cég, a teljes költséget is megtérítheti.

 

Érdemes rástartolni

Ha nincs olyan munkahelyed, amelyiktől utazási költségtérítést kapnál, és minden hónapban 6000 forintot vagy annál többet költesz vonatra, akkor számodra az 50 százalékos kedvezményt nyújtó MÁV Start klub kártya a jó megoldás. Ennek éves ára 26 év alatt 19 900 Ft, 26 év felettieknek 34 900 Ft. Nem kevés, de megéri. Ha a családban másnak is jól jönne egy ilyen kártya, akkor neki azt már fél áron adják.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Méteres sütemény, ahogy a nagyi készíti
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?