INSIDER

Nem mindennapi látvány: ők nézhetik a legjobb helyről a tűzijátékot

Nem mindennapi látványban lehet része annak, aki éppen Budapest felett repül majd az augusztus 20-ai tűzijáték alatt.
  • Szerző: Ripost

Az augusztus 20-i nemzeti ünnep estéjén országszerte az utcákra gyűlnek az emberek, hogy gyönyörködjenek az ünnepi tűzijátékban. Évről évre a Parlamentnél megrendezett műsor jelenti a fő attrakciót, de az ország minden táján színes villanások tarkítják az eget. Habár a tűzijátékot az utcáról vagy épp a házak ablakából is rendkívül élvezetes nézni, nincs erre még egy olyan különleges helyszín, mint a repülőgép fedélzete.

Fotó: 123RF

A Budapest Airport összegyűjtötte azokat a Budapestről induló, vagy épp ide érkező járatokat, amelynek utasai – ha az időjárás is kedvez ennek – a repülőgép ablakából élvezhetik az ünnepi műsort.

Jól járnak majd a LOT Varsó-Budapest és a Ryanair Koppenhága-Budapest járatán ülők, akik 21.25-21.35-kor landolnak majd a fővárosban. De a Budapestről indulóknak sincs okuk panaszra, így láthatják a tűzijátékot az Eurowings kölni és stuttgarti, az Aeroflot moszkvai, az iberia madridi és a Norwegian Airlines oslói járatain ülők is.

Persze egy kis szerencse is kell ahhoz, hogy az utasok éppen az Országház előtti nagy tűzijátékot láthassák: mivel a fel-és leszállások irányát első sorban az uralkodó szélirány határozza meg, a dél-keleti az érkező, míg az észak-nyugati szélirány az induló járatok utasainak kedvez.