INSIDER

Nem maradunk orvos és gyógyszer nélkül az ünnepek idején

A kórházak folyamatosan fogadják a betegeket, a gyógyszertárak ügyeleti rendben lesznek nyitva, csakúgy, mint a gyermek- és felnőttorvosi ügyeletek.
  • Szerző: Ripost

A betegellátás a húsvéti időszakban is folyamatos lesz az Állami Egészségügyi Ellátó Központ fenntartásában működtetett intézményekben, kórházakban, és az Országos Mentőszolgálat is teljes készenlétben áll az ünnepek alatt.


Április 14-én (nagypénteken), 16-án (húsvétvasárnap) és 17-én (húsvéthétfőn) az ünnepnapnak megfelelő ügyeleti, illetve készenléti szolgálatot látnak el a gyógyszertárak.


Április 15-én, szombaton a szombati munkarendjük szerint tartanak nyitva a patikák, zárás után pedig ügyeleti vagy készenléti szolgálat lesz.


A gyógyszertárak bejáratánál jól látható helyen és jól olvasható módon jelezni kell a nyitvatartási rendet, emellett fel kell tüntetni a legközelebbi felnőtt- és gyermekorvosi ügyelet címét, telefonszámát is.

Az Országos Mentőszolgálat azt közölte, hogy a mentők húsvétkor is teljes készenlétben állnak. A tapasztalatok szerint az ünnepnapokon ugyan nem kell az átlagosnál több esetre számítani, de vannak olyan veszélyek, amelyek a húsvéthoz kapcsolhatók, ezekre külön is fel kell hívni a figyelmet: a gyermekek szervezetére az alkohol méregként hat, akár életveszélyes állapotot is okozhat, ezért még kis mennyiségben sem szabad szeszes italt inniuk.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?