INSIDER

Nem kapta vissza a jogsiját, ezért terrorakcióba kezdett a férfi

A közösségi médián keresztül fenyegette meg az ügyintézőt egy férfi, mert az nem adta neki vissza a jogosítványát. Terrorcselekmény kísérlete miatt emeltek vádat ellene.
  • Szerző: Ripost

Az eset úgy kezdődött, hogy a férfi megjelent a kormányhivatalnál, hogy új vezetői engedélyt igényeljen, korábbi eltiltása után. Ezek után azonban a kormányablakban szakügyintézőként dolgozó hölgy közölte vele, hogy mivel időközben újabb szabálysértése miatt ismét bevonták a vezetői engedélyét, új jogosítvány kiállítására nincs lehetőség. A a hír hallatán rendkívül ideges lett, majd szinte önkívületi állapotban távozott az irodából.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: pixabay

A bosszúra szomjazó férfi a teljesen ártatlan ügyintézőre haragudott meg. Létrehozott az egyik közösségi oldalon egy nyílt profilt, ahol azt a nyilvánosan elérhető bejegyzést tette közzé, hogy kéri az intézkedést a jogosítványáról, mert meg kell szurkálnia valakit. Nehezményezte a bejegyzésében azt is, hogy megint három hónapra bevonták a jogosítványát, nem adják azt vissza, illetőleg nevén nevezve megfenyegette az ügyintézőt, hogy költözzön el a városból, nincs biztonságban.

A közösségi oldalon nyilvánosságra hozott fenyegetés ismerősökön keresztül eljutott az ügyintézőhöz és mind benne, mind pedig a kormányhivatal dolgozóiban komoly félelmet keltett. A férfi fenyegetése végül nem vezetett eredményre, a jogosítványával összefüggésben a kormányhivatal semmilyen intézkedést nem tett. Ezen még jobban felháborodva az elkövető ismét megjelent a járási hivatalban, ahová azonban – a fenyegetéseire figyelemmel – már nem engedték be, hanem a rendőrséget értesítették.

„A főügyészség a férfival szemben állami szerv kényszerítése céljából személy elleni erőszakos bűncselekmény elkövetésével megvalósított terrorcselekmény bűntettének kísérlete miatt emelt vádat. A vádemeléskor letartóztatásban levő vádlott bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni” – áll a közleményükben.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?