INSIDER

„Nem kapok levegőt!” – ütős üzenetet kaptak a vírustagadók

Továbbra is magas a napi fertőzöttek száma hazánkban, és sajnos még mindig sok ember veszíti életét a koronavírus miatt. Ennek ellenére rengetegen vannak a vírustagadók, akik nem csak a járványt, de a maszk használatát is tagadják. Most nekik üzent a többség.
  • Szerző: Ripost

Bár a vírustagadók több csoportját megszüntettek már a legnagyobb közösségi oldalon, mégis, mint a gomba, úgy nőnek újabbak. Ráadásul annak ellenére, hogy sajnos még mindig igen magas a napi fertőzöttek száma hazánkban, és sok honfitársunk veszíti életét a koronavírus következtében, a fegyelem is lazul: sorra szervezik a fiatalok az illegális házibulikat, egyre többen mellőzik a maszk viselését a szigorú büntetés ellenére is, tömegek bandáznak a szabadban hétvégente, mióta megérkezett a jó idő.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Üzenet a vírustagadóknak

Tömegek hétvégén a Margit-szigeten (Fotó: Körmendi Gábor)

A közösségi oldalakon sűrűn olvasni minderre olyan magyarázatokat, hogy a maszkban nem kapnak levegőt, azért nem hordják, vagy éppen nem szeretnék, ha el lenne takarva az arcuk, másoknak már az otthoni egyedüllétből van elege. Egyértelműen sokan vannak, akik valóban nehéz helyzetbe kerültek a járvány miatt, elveszítették a munkájukat, de a többség mindössze – valljuk be – főként kényelmi okokra hivatkozva lázad a korlátozások ellen.

Üzenet a vírustagadóknak

Sokan lélegeztetőgépre kötve küzdenek az életükért (MTI/Balogh Zoltán)

Ezzel párhuzamosan azonban egyre nő azoknak száma is, akik elvesztették a vírus következtében valamelyik családtagjukat, vagy éppen ők maguk betegedtek meg súlyosan, és napokon át küzdöttek az életükért. Ők nem a maszk miatt nem kaptak levegőt, hanem a vírus okozta oxigénhiány- és tüdőgyulladás miatt. Nem otthon feküdtek magányosan a kanapén, hanem a kórházban. Akik pedig nem voltak ennyire szerencsések, hogy minderről utólag beszámoljanak, azoknak végül nem a maszk takarta el az arcát, hanem egy fehér lepel...

Érzik a különbséget? – szól a vírustagadók és a maszkviselés miatt prüszkölőknek címzett kérdés internet-szerte, miután egyre többe osztják meg a Fülöp-szigeteken lévő Szent Lukács kórház magyarra lefordított üzenetét hordozó fotóját.

A Fülöp-szigeteken lévő Szent Lukács Kórház oldalán találtuk, és fordítottuk le magyarra.
Nagyon találó, nagyon elgondolkodtató.
Álljunk meg egy percre és gondoljuk végig mi is!

Közzétette: Légy résen2021. március 28., vasárnap

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?