INSIDER

Nem hiszed el: turisták segítenek a várépítésnél

Találékony táblán kér segítséget a Történelmi Emlékekért Alapítvány vezetője a kirándulóktól, a Tihanytól nem messze lévő Zádor-várnál.
  • Szerző: N.E.

Arra kéri a turistákat, hogy mindenki tegyen át öt követ egyik dombról a másikra, ezzel segítve az önkéntesek munkáját, akik a várrom feltárását készítik elő.  

A várfal mellől 170 köbméternyi omladékot takarítottak el az önkéntesek, ezt a hatalmas omladékkupacot kell most átválogatni, kiemelni belőle az építőköveket.

"Úgy gondoltam, „sok kicsi sokra megy” alapon hamarabb készen lesz a kőválogatás, ami egyébként hatalmas munka. Szombat óta van kint a tábla, azóta olyan nagy kedvvel és szeretettel pakolják a turisták a köveket, amit álmomban sem reméltem! Fiatalok, idősebbek, nyugdíjasok is örömmel segítenek, sőt, a gyerekek is pakolják a kisebb köveket"

- meséli büszkén Sági Gábor, az alapítvány vezetője.

Nem találok rá szavakat, milyen nagyszerű érzés, hogy ennyi ember segít önzetlenül

- teszi hozzá.

Sági Gábor a %%-on keresztül szeretne köszönetet mondani

"Nagyon szépen köszönöm a 33 önkéntesnek, a Hild József Építőipari Szakközépiskola 20 diákjának és tanárainak, valamint az Óbudai Egyetem Alba Régia Műszaki Kar Geoinformatikai intézet 2 diákjának és 2 tanárának a 4 hetes várban végzett munkánkhoz nyújtott önzetlen segítségüket" - mondja hálásan.

 

 

És ezeket olvastad már?