INSIDER

Nem hiszed el, milyen brutál jól néz ki a vidéki High-tech suli

3D-nyomtatók, digitális tábla, speciális asztalok – csak néhány különlegesség abból a sok mindenből, ami a sóskúti High-tech suliban helyet kapott.
  • Szerző: Ripost

Újabb iskolákban avattak digitális tantermeket: a High-Tech Suli program második pályázatán is több tanintézmény nyert. Jelenleg már tizenöt intézmény kapott lehetőséget arra, hogy a legmodernebb technológiát kihasználva új szintre emelje az oktatást. A tanárok és a diákok mostanra már birtokba is vehették új eszközeiket.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A sóskúti High-Tech suliban digitális tábla is segíti az oktatást
Fotó: High-Tech Suli program

Több mint 90 általános iskola nyújtott be pályázatot, s végül a tervezett 5 helyett 10 iskola részesülhetett a támogatásból.

A tantermek teljes átalakuláson estek át, a diákok az idei tanévtől kezdve a laptopok mellett olyan digitális eszközök segítségével sajátíthatják el a tananyagot, mint az interaktív panel, a LEGO SPIKE robot, a 3D nyomtató vagy a lézervágó. Azoknak a pedagógusoknak pedig, akik részt vesznek a programban, öt hónapos tehetséggondozás keretein belül oktatást, mentorálást és anyagi támogatást is biztosít a Mészáros Csoport jóvoltából a High-Tech Suli program.

A legmodernebb technológiai eszközök segítségével az intézményeknek lehetősége nyílik a lexikális tudás mellett azokra a készségekre is fókuszálni, amelyek szerepe napjainkra felértékelődött. Ilyen többek között a programozás, a kritikai gondolkodás fejlesztése és az infokommunikációs technológia (IKT) tudatos használatának elsajátítása is. A cél az, hogy a gyermekek felkészülhessenek a rájuk váró digitális világra, és minden támogatást megkapjanak ahhoz, hogy felfedezhessék és kibontakoztathassák a bennük rejlő tehetséget.

Óriási öröm ért bennünket, amikor megtudtuk, hogy az Andreetti Károly Általános és Művészeti Iskola is elnyerte a High-Tech Suli támogatását. Új és különleges időszámítás kezdődik nálunk: az eszközök, amiket kaptunk, és a bennük rejlő lehetőségek új utakat nyitnak mind a diákjaink, mind a tanáraink számára. Élményszerűvé tudjuk tenni a különböző tárgyak oktatását, ez pedig ma már szinte elengedhetetlen – fogalmazott Kuzselné Schóber Ágnes, a sóskúti intézmény igazgatója.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?