INSIDER

Nem hiszed el, milyen állat szállt fel a buszra Pécsen

Ugyancsak meglepődött a pécsi Tüke Busz 4Y jelzésû járatának vezetője, de az utasok is, amikor az esti órákban az újhegyi végállomásnál egy felszálló a lovacskáját vezetve akart feljutni a buszra, és az állatnak is jegyet kért.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Az egyik utas fel is vette a jelenetet. A furcsa esetről készült videón az látszik, hogy a buszsofőr higgadtan, türelmesen utasítja el a vélhetően illuminált lótulajdonos próbálkozását. Egy pécsi lakos lapunknak elmondta: sűrűn szokta látni a titokzatos lovast az újhegyi buszvégállomásnál.

Hasonló esettel még nem találkozott a Tüke Busz Zrt. A férfi, aki a videón látható, gyakran utazik ezen a vonalon. A társaságnál 2015 óta dolgozó autóbuszvezető is lefotózta az esetet

– nyilatkozta a nak  Gerstné Molnár Tünde, a cég marketing vezetője. - Az állatok szállítására vonatkozóan az utazási feltételekben rögzített szabályok az irányadók, lovakkal azonban nem lehet igénybe venni a pécsi közösségi közlekedés járműveit.

 

Sólyom vihető
A helyközi járatokon a kutya szájkosárral és pórázzal ellátva vihető, a halak a víz kiömlése ellen megfelelően biztosított tartályban szállíthatók. Kisebb madarak, papagájok és galambok csak kalitkában elhelyezve utazhatnak, míg más apró állatok kosárban, ládában vagy arra alkalmas tartóban. Felszállhat a gazda vadászsólyommal is, ha védősapka van a sólymon, de ló, élő kacsa, liba vagy pulyka nem szállítható a buszon.

Most pedig jöjjön a lényeg, a videó:

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?