INSIDER

Nem hajlandó sűríteni a járatokat a főváros

Hiába kérte a kormány, hogy a főváros sűrítse járatait a veszélyhelyzet idejére. A több járat az utasok biztonságát szolgálná.
  • Szerző: Ripost

A Budapesti Közlekedési Központ nem hajtotta végre a kormány járatsűrítésre vonatkozó döntését, ezzel kapcsolatos értékelhető dokumentációt nem adott át a kormányhivatalnak. A BKK értékelése szerint a szeptemberi sűrítésük megfelelő, az azonban a 3%-ot sem éri el és összesen 24 vonalat érint csak – tájékoztatott Budapest Főváros Kormányhivatala.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Karácsony Gergely irányítása alá tartozó Budapesti Közlekedési Központ nem tartja be a járatsűrítésre vonatkozó kormányzati döntést – közölte a Fővárosi Kormányhivatal.

Fotó: Ripost

Orbán Viktor még november 3-án jelentette be, hogy a tömegközlekedési eszközökön a kormány járatsűrítést rendel el. „A zsúfoltság mérséklése érdekében – mármint a tömegközlekedési eszközökön – a reggeli és déli csúcsforgalomban járatsűrítést rendeltünk el és újra ingyenessé tettük a parkolást” – mondta a járványügyi korlátozások bejelentésekor a miniszterelnök.

Mindezen intézkedésekre azért van szükség, hogy az emberek biztosan be tudják tartani a járványügyi rendelkezéseknek megfelelően a biztonságos távolságtartást.

Számos magyarországi nagyváros – többek között Miskolc, Nyíregyháza – pár nappal a veszélyhelyzet kihirdetése után sűrítette járatait a helyi közlekedési eszközein. Emellett a Volánbusz is bejelentette november 9-én, hogy sűrűbben közlekednek a helyi autóbuszjáratok azokban a megyei jogú városokban, ahol ők biztosítják a helyi autóbuszközlekedést.

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?