Létrehozva: 2021.12.29.

Nem a Dózsa György úti gázoló halt meg a börtönben – még az ügyvédje sem tudja, hogy van M. Richárd

Egy M. Richárddal közel egyidős rab lett rosszul és halt meg a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben, ezért kelthették a Dózsa György úti gázoló halálhírét. Azt viszont, hogy az egyébként több betegséggel is küzdő férfi jelenleg hogy van, még az ügyvédjének sem árulták el.

Felrobbant az internet a hírtől, hogy életét veszítette M. Richárd, a Dózsa György úti ámokfutó a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben kedden este.

Budapest, 2020. szeptember 30.
Az elsőrendű vádlott M. Richárd (b) az ellene és további két ember ellen a 2017 májusában a fővárosi Dózsa György úton történt halálos közúti baleset ügyében indított büntetőper tárgyalásán a Pesti Központi Kerületi Bíróságon 2020. szeptember 30-án. MTI/Mónus Márton

A Pesti Srácok információi szerint a férfi agyvérzést kapott és a Berettyóújfalui Büntetés-végrehajtás Egészségügyi Központba szállították őt, de több portálon az terjedt el, hogy már meg is halt.

Sokat betegeskedett

M. Richárd 43 éves kora ellenére nem örvend a legjobb egészségi állapotnak: két évvel ezelőtt szívműtéten esett át, emiatt akkor ki is engedték a börtönből. Idén nyáron, ügyének a másodfokú tárgyalásán, közvetlenül az ítélethozatal előtt azt mondta: a szívbetegsége mellett veseelégtelenségben is szenved, és “közvetlen életveszélyben” van. Ügyvédje pedig elmondta, hogy az egészségügyi problémáival összefüggésben alvási apnoé alakult ki nála, ami miatt csak egy speciális gép segítségével tud aludni, és állandó orvosi felügyeletet igényel.

„Legalább egy maréknyi gyógyszert szed, fontos, hogy rendszeresen lássa orvos, és végezzenek rajta laborvizsgálatokat, hogy megfelelő-e a gyógyszerezés. Többször is jeleztem a büntetés-végrehajtásnak, hogy kiemelt figyelemre van szüksége„- nyilatkozta a Ripostnak dr. Jován László, M. Richárd ügyvédje.

Az ügyvédet nem értesítették

Jován egyébként maga is a közösségi médiából tudta meg, hogy valami baj van M. Richárddal, és azonnal érdeklődött a szombathelyi büntetés-végrehajtási intézetnél, ám lapzártánkig nem kapott tőlük választ.

„Telefonáltam és emailt is írtam nekik, de nem reagáltak. Csodálkozom, ugyanis jól ismernek engem, mivel rendszeres látogatója vagyok az intézménynek. Próbáltam Richárd többi kapcsolattartóját is elérni, egyelőre sikertelenül. Richárdhoz az ügyvéd-ügyfél kapcsolaton kívül barátság is fűz, őszintén aggódom miatta. Ha nem kapta meg az egészségügyi állapotának megfelelő kezelést, és emiatt történt baj, annak lesz következménye” – jelentette ki határozottan.

Fotó: M1

A bv csak általános kérdésre válaszolhat

Megkerestük a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságát, és megkérdeztük tőlük: mi azon fogvatartottak sorsa, akik rosszul lesznek a börtönben, és kiket értesítenek az állapotukról, esetleges halálukról.

“A büntetés-végrehajtás szervezete mindent megtesz annak érdekében, hogy a fogvatartottak megfelelő egészségügyi ellátásban részesüljenek. Minden bv. intézetben működik orvosi rendelő, ahol orvosok, egészségügyi szakápolók dolgoznak, akikhez bármilyen egészségügyi problémával fordulhatnak a fogvatartottak. Abban az esetben, ha a személyi állomány észleli a fogvatartott rosszullétét, egészségromlását, hivatalból, soron kívül intézkednek az orvoshoz történő előállításáról. Amennyiben nagyobb, komplexebb kivizsgálásra, utókezelésre van szükség, akkor a Büntetés-végrehajtási Egészségügyi Központba, Berettyóújfalura szállítják át a fogvatartottakat. (A kórház 440 kilométerre található Szombathelytől – a szerk.) Hivatali munkaidőn kívüli időszakban a sürgős esetek ellátása a bv. intézet által foglalkoztatott ügyeletes orvos közreműködésével, és/vagy területileg illetékes ügyeleti/sürgősségi osztály bevonásával, adott esetben az Országos Mentőszolgálat igénybevételével történik. A bv. intézetek munkatársai a nyilvántartásban szereplő legközelebbi hozzátartozót hivatalból értesítik a fogvatartott életveszélyes állapotáról, elhalálozásáról. Amennyiben a hozzátartozó kér információt a fogvatartottról, abban az esetben is biztosítjuk a tájékoztatást” - írták válaszukban.

M. Richárd személyét érintő kérdésekre a bv a személyiségi jogok tiszteletben tartása miatt nem válaszolt és arra a kérdésünkre sem adtak választ, hogy szállítottak-e bárkit is kórházba a tegnapi napon a szombathelyi intézményből. Honlapjukon viszont megjelent egy hír, amely szerint december 28-án egy a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben elhelyezett 47 éves fogvatartott rosszul lett, és az azonnali és szakszerű segítségnyújtás ellenére elhalálozott. Ez az ember viszont nem M. Richárd, állítja informátorunk, emellett a pontos életkora sem egyezik az övével.

A Blikk elérte M. Richárd volt élettársát, aki elmondta, hogy M. Richárd karácsonykor lett rosszul, sztrókot kapott. Azonnal mentőt hívtak hozzá és súlyos állapotban szállították el. A szombathelyi börtönből a Büntetés-Végrehajtás Egészségügyi Központjába került, Berettyóújfaluba. A legfrissebb információk szerint már jobban van.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Váratlanul megszűnik egy hazai tévécsatorna

origo.hu

Spontán öngyulladás: minden magyarázat nélkül gyulladt fel több ember

borsonline.hu

Megszűnik a magyarok egyik legkedveltebb csatornája

hirtv.hu

Magyar Péter barátnőjének elszólása miatt vizsgálatot indít a Szuverenitásvédelmi Hivatal

life.hu

Vilmos herceg nagy bejelentést tett, és ezzel Katalin hercegné állapotára is utalt

magyarnemzet.hu

A bukott szocialista kormányfő Zamárdiban tölti a nyugdíjas éveit

origo.hu

Elképesztő dolgok történtek a római bordélyházakban

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Nem bírt magával Lőw Zsolt, ő tette helyre a Bayern BL-hősét

ripost.hu

A mai napig zavarba jön tőle: ezt a szerepét bánta meg a legjobban Sandra Bullock

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Fontos bejelentést tesz ma Szentkirályi Alexandra

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

Megtörten nyilatkoztak a szülők: patkány harapta össze kiságyában a csecsemőt Pest vármegyében

INSIDER

Hátborzongató, ami a tragédiák sújtotta óbudai ház lakóival történt: Tóth Veráék azonnal elköltöztek

INSIDER

Csekkold le most, hogy be vagy-e jelentve!

INSIDER

Meddig tart még ki a rossz idő? Pokoli híreink vannak a következő napokra