Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2021.06.30.

Drámai részletek a VI. kerületi család tragédiájáról, megszólalt a kisfiú óvónénije

Szörnyű tragédia történt a VI. kerületben, a Jókai utcában, ahol hétfő este a fővárosi tűzoltók négy holttestet találtak az egyik lakásban. A négytagú család szén-monoxid mérgezésben vesztette életét.

A Metropol érdeklődésére Nothoff Ingrid, a BRFK kommunikációs osztályának osztályvezető-helyettese elmondta, hogy egy 45 éves férfi, egy 37 éves nő és két gyermek, egy 7 és egy 5 éves kicsi holtteste feküdt a lakásban. A palesztin származású apát, aki háziorvosként és belgyógyászként dolgozott a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tarpán, már péntek óta kereste a rendőrség, miután nem jelent meg a munkahelyén, és a telefonját sem vette fel. Eszerint valószínű, hogy a család már napok óta holtan feküdt a lakásban, mire megtalálták őket.

Fotó: Metropol olvasói fotó

Sokkolta a szomszédokat a hír

A család szomszédait nagyon megrázták a történtek. Elmondásuk szerint semmit nem észleltek a tragédiából. Mindössze arra lettek figyelmesek, amikor a kiérkező rendőrök és tűzoltók betörték a család lakásának ajtaját. „Hihetetlen, ami történt, nagyon szép és kedves család volt, még mindig nem tudom felfogni...„ – mondta az egyik szomszéd.

Fotó: Metropol olvasói fotó

Nagyon várta az iskolát a kisfiú

„Engem különösen megvisel ez a tragédia, hiszen a kisebbik fiúnak én voltam az óvónénije” - mondta összetörten a szomszéd hölgy. „Az oviban mi tanítottuk magyarul beszélni. Idén ballagott el az óvodából és ősszel kezdte volna az iskolát, amit nagyon várt. Mindig mosolygós fiú volt a bátyjával együtt, aki kitűnő tanuló...”

Fotó: Metropol olvasói fotó

A Metropol megtudta azt is, hogy hétfőn a háziorvos egyik ismerőse felkereste a lakást, miután napokig nem lehetett elérni Q. M.-et és családját. A bejárati ajtó rácsa nyitva volt, ami arra utalt, hogy otthon vannak. Többször kopogott és csengetett a férfi, és mivel nem nyitott ajtót senki, értesítette a tűzoltókat és a rendőrséget.

Fotó: Metropol

Egész Tarpa gyászol

Mély megrendüléssel fogadta a tragikus hírt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei nagyközség. Q. M. és családja mielőtt Budapestre költöztek volna, itt éltek Tarpán, de a férfinek a haláláig megmaradt a praxisa a településen. Nagyon szerették és tisztelték a tarpaiak a háziorvosukat.

„Egyszerűen felfoghatatlan, ami történt. Nagyszerű ember volt. Szerette a betegeit, mindig lelkiismeretesen végezte dolgát. Rengeteg embert gyógyított meg. A vírushelyzetben is nagyon sokat segített. Gyakran személyesen kereste fel a betegeket” – mondta az egyik páciens. Q. M. az oltási programból is maximálisan kivette a részét, és rendszeres kapcsolatban állt betegeivel.

Fotó: Metropol

„Egész Tarpa gyászol. Az a két gyönyörű fiú is... a szívem megszakad„ – mondta könnybe lábadt szemmel egy másik helyi lakos. „A doktor úr fáradhatatlanul segített a járvány alatt is, folyamatosan buzdított mindenkit oltás felvételére, én pont ma mentem volna hozzá a második dózisért.”

Kedd este 8 órakor a Tarpai Egészségháznál gyertyagyújtást tartottak a család emlékére. Az önkormányzat jelezte, hogy a háziorvos-belgyógyászt és családját saját halottjaiknak tekintik.

Több mint félezer riasztás a múlt szezonban Az Országos Katasztrófavédelemi Főigazgatóság felhívta a figyelmet arra, hogy hiába ér végett áprilisban a fűtési szezon, ez nem jelenti azt, hogy elmúlt volna a szén-monoxid-mérgezések veszélye. „Ahol nyílt lánggal működő vízmelegítőt használnak, ott egész évben veszélyt jelent a szén-monoxid. A legtöbb mérgezés és tragédia oka, hogy rossz, elavult, nem karbantartott, esetleg engedély nélkül felszerelt fűtőeszközzel fűtenek, illetve nem megfelelő a szellőzés” – írták. Gyakori a szén-monoxid baleset A mögöttünk hagyott időszakban, 2020. október 15-e és 2021. április 15-e között 568 alkalommal riasztották a tűzoltókat szén-monoxid miatt. 210 ember szenvedett mérgezést, három ember orvos által igazoltan szén-monoxid-mérgezés következtében hunyt el, további tizenegy ember pedig vélelmezhetően szén-monoxid következtében vesztette életét – tájékoztatott az OKF. Használjunk riasztót! Mindössze pár ezer forintért már kaphatunk olyan, a hatóság által ellenőrzött szén-monoxid érzékelőt, amely bizonyos határértéknél, sípoló hanggal riasztja a lakásban lévőket. Ezzel megelőzhető a komoly, akár halállal végződő tragédia is. Ezenfelül fontos, hogy a fűtőeszközöket, vízmelegítőket évente legalább egyszer szakemberrel ellenőriztessük, illetve berendezések számára biztosítani kell a levegő-utánpótlást. Nem elég kinyitni az ajtót vagy az ablakot, egy résszellőzőt is be kell szereltetni az ablakba.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Elárulta, milyen nőre vágyik a TV2 sztárja

origo.hu

Elszólta magát a megcsalásról a magyar sztárpár

borsonline.hu

Házasság első látásra: Enci megfenyegette Andrist, mindent kitálal

magyarnemzet.hu

Levillogta a rendőrt az éjszaka közepén az érdi édesapa és nagyon jó oka volt rá

ripost.hu

Fény derült a tökéletes kapcsolat titkára: ebből a négy csillagjegyből lesz a legjobb partner

mandiner.hu

Sajtóhír: az OBI tulajdonosa megrendezte halálát és Oroszországba menekült

origo.hu

Jákob Zoltán elárulta, miért lett sikeres

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. március 23.: az Oroszlán megkönnyebbül, a Nyilasnak komoly felismerései vannak

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

"Ki fog látszani a s*nám" - Kiakadtak a túl szexi ruha miatt az olimpikonok

ripost.hu

Váratlan fordulat Dárdaiéknál, óriási bejelentést tett a Hertha

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Fontos bejelentést tesz ma Szentkirályi Alexandra

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

Mintha rakéta csapódott volna be – semmi sem maradt az autóból a budapesti baleset után

INSIDER

Hétvégén sem élvezhetjük ki a tavaszt - erre jobb, ha felkészülsz

INSIDER

Szívbemarkoló: így teljesítik a hétévesen elhunyt Dominik utolsó kívánságát

INSIDER

Semjén Zsolt: a Magyarok kenyere ünnep, a búza- és kenyérszentelés ünnepe a magyar nemzet egységéről szól