INSIDER

Négy férfit vádolnak: Megerőszakoltak a Népligetben egy francia lányt

Pánikbetegséggel és nemi úton terjedő nyavalyákkal küzd az a francia lány, akit 2015 nyarán valaki megerőszakolt Budapesten, a Népligetben. Négy fiatalt vádolnak a bûncselekménnyel, ők viszont azzal védekeznek, hogy valaki más lehetett.
  • Szerző: Ripost

Négy fiatal állt tegnap a Pesti Központi Kerületi Bíróság tanácsa előtt: a vád szerint elcsábítottak, megerőszakoltak majd félig meztelenül magára hagytak a Népligetben egy francia lányt. Csoportos nemi erőszakért akár tíz év börtönt is kaphatnak.

2015. július 26-án a négy férfi megállt egy furgonnal a Népszínház utcánál, ahol egyikük felfigyelt egy dülöngélő lányra. Az autóhoz hívta, majd szórakozni indultak. A vádirat szerint a fiúk megbeszélték, hogy mindannyian szexelnek majd vele. Vettek alkoholt, majd leparkoltak a Népliget környékén, és hárman kiszálltak, magára hagyva M. A. Róbertet a lánnyal.

Elkezdtünk csókolózni, de amikor láttam, mennyire részeg, elment tőle a gusztusom. Magától levetkőzött, engem is vetkőztetni kezdett, de rosszul lett, én meg ott- hagytam

– mondta a %%-nak Róbert.

Majd a lány is kiszállt az autóból, leült egy padra, a fiúk pedig elhajtottak a helyszínről.
A félig meztelen lányt órákkal később egy norvég férfi találta meg a földön fekve. Õ azt vallotta, hogy segítségért ment, és mire visszatért, látott egy idegen férfit, aki zaklatta a lányt. Az orvosi szakvélemény alapján valaki erőszakot tett a magatehetetlen lányon, de ő semmire nem emlékszik.

Megdöbbentő, hogy az ügyészség úgy vádol négy büntetlen előéletű fiatalembert egy ilyen súlyos bűncselekmény elkövetésével, hogy azt még a sértett vallomása sem támasztja alá

– nyilatkozta a %%-nak Major László ügyvéd.

"A francia lány csak arra emlékszik, hogy önszántából szállt be a furgonba és ott csókolózott a neki legszimpatikusabb fiúval. Nem vitathatóan valaki megerőszakolta, de semmi nem bizonyítja, hogy ezt a vádlottak tették."
 

A bíróság a 21 hónapja tartó házi őrizetet lakhelyelhagyási tilalomra módosította, és tovább folytatja a bizonyítási eljárást Ítélet később várható.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?