INSIDER

Napokon belül kiengedik a börtönből a két brutális tinigyilkost

Tizennyolc nap múlva szabadulhatnak a rácsok mögül az egész országot megrázó kaposvári gyilkosság elkövetői.
  • Szerző: Ripost

Az osztálytársukat brutális kegyetlenséggel megölő V. Dávid és K. Mihály a börtönéveket mintarabként húzták le, így a nyomozási bíró minden bizonnyal elrendeli feltételes szabadlábra helyezésüket. 2008-ban V. Dávid és K. Mihály azért ölte meg Sz. Józsefet, mert úgy érezték, egykori barátjuk és osztálytársuk nagyképű lett.

A nagyatádi kamaszt egy tóhoz csalták, ahol a fiatal hiába könyörgött az életéért, osztálytársai nem kegyelmeztek neki: összeverték, majd a vízbe fojtották.

Lehet, hogy a családjuk megbocsátott nekik, de a város nem felejt. Nemrégiben beszélgettem több ismerősömmel is, és mind azt mondta, remélik, elköltöznek Kaposvárról. Rossz érzés lenne, ha itt járnának közöttünk” – árulta el egy idős férfi, akinek az unokája évfolyamtársa volt a gyilkosoknak és a megölt fiúnak is.

A két fiú a börtönben leérettségizett. Probléma a magatartásukkal soha nem volt, fegyelmit egyszer sem kaptak, jutalmat azonban annál többet zsebeltek be.

Dávid a konyhán dolgozik, Mihály pedig minden szabad percében szent képeket fest vagy bibliai vonatkozású könyveket olvas. Gyakorlatilag mindenkivel jóban vannak, soha senkivel nem volt összetűzésük. Év eleje óta nagyon készülnek a szabadulásukra, állandóan arról beszélnek, hogy mit csinálnak majd a kinti életükben” – árulta el a Blikknek egy nemrégiben szabadult rab, aki évekig ugyanabban a börtönben raboskodott, ahol a két tini gyilkos.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?