INSIDER

Szívszorító: Így küzdöttek napokig az állatvédők a bajba került Csucsuka életéért – videó

Borzalmas dolog történt az aranyos keverék német juhászkutyával, Csucsukával. Az állatvédők napokig küzdöttek az életéért, mindhiába.
  • Szerző: Ripost

Szívszorító történetről számoltak be az állatvédők, a keverék német juhászkutya napokig küzdött az életéért.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az Ultimátum Állatvédelmi Alapítvány emberei a rendőrségtől kaptak riasztást egy bajba került keverék német juhászkutyához. Csucsukát, az ötéves ebet egy fához kötözve találták meg egy építkezési területen. Az állat nagyon szenvedett, azonnali segítségre szorult, ezért a Budapesti Állatkórházba szállították, ahol az ügyeletes állatorvos többszöri labor, RTG, vérvizsgálat és ultrahang után megállapította: Csucsut fagyállóval itatták meg.

A kutya szervezetébe került vegyi anyag olyan súlyos mérgezést okozott, hogy az orvosok két napi küzdelem árán sem tudták megmenteni az életét. Az állatvédők pénzt és időt nem spórolva küzdöttek Csucsuért, mindhiába. Az állat megmentéséért folytatott küzdelmükről videó készült, mely ITT tekinthető meg.

Képünk illusztráció (Fotó: Pixabay)

Csucsuka megmérgezése miatt ismeretlen tettes ellen indult nyomozás. A chip alapján megtalálták a felelőtlen gazdát is, aki kikötözve hagyta a védtelen kutyáját és csak etetni meg itatni járt ki hozzá.

A történet a kommentelőket is szíven ütötte, akik egy emberként szurkoltak Csucsukának, de hiába.

Fotó: Facebook

Sajnos elég gyakran mérgeznek meg állatokat különböző szerekkel, ez az eset sem egyedi. Az egyedi a történetben a végtelen kitartás, a küzdelem Csucsu életéért. Példaértékű az az odaadás, amit az állatvédelem emberei tanúsítottak a kutya iránt, de még jobb lenne, ha nem lenne szükség erre, mert senki nem tenne ilyet kiszolgáltatott állatokkal.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Hagyományos kókuszkocka
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?