Létrehozva: 2017.09.16.

Nálunk is csal a Meki a sült krumplival - fotóval!

A McDonald's elõírása szerint a kis adag sült krumpli 80 grammos kell, hogy legyen. Elmentünk, vettünk egyet egy budapesti üzletben, majd lemértük, és megdöbbentünk...

Kitálalt egy külföldi McDonald’s-alkalmazott: gyakran csalnak a sültkrumpli mennyiségével!  A mekis dolgozó szerint, amikor megtöltik krumplival a tasakot, azt alul össze kell nyomni, hogy úgy tűnjön, csordultig tele van. A %Ripost% rögtön tesztelte a magyar McDonald’s-ot, és kiderült: a kis krumpliból kispóroltak 10 grammot!

Egy kis adag sült burgonya 450 forintba kerül. Mi a krumpli 12,5 százalékát nem kaptuk meg, azaz 55 forintot adtunk ki feleslegesen! A kérdés, hogy ez rendszeres gyakorlat-e a McDonald'sban? Ha igen, akkor ijesztő, mennyit spórolnak rajtunk! Egy nagyobb McDonalds’ban naponta 1700 ember fordul meg egy számítás szerint. Ha közülük csak 1000 rendel sült krumplit, és mindenki a kicsi adagot kéri, akkor is 55 ezer forintot, illetve 125 adagnyi krumplit spóroltak meg a vevőkön egyetlen gyorsétteremben…

Megkérdeztük a McDonald's Magyarországot, hogy fordulhat elő, hogy kevesebb krumplit kap egy vásárló, mint ami jár, és a következő, semmitmondó választ kaptuk: "Ételeinket szigorúan szabályozott folyamatokat követve készítjük annak érdekében, hogy minden alapanyag, illetve minden termék megfelelő minőségben és mennyiségben kerüljön a vendégeink tálcájára. Azért dolgozunk, hogy minden vendégünk minden látogatása alkalmával kellemes élménnyel gazdagodjon, és szívesen térjen vissza hozzánk" – írták a %Ripost%-nak.

A törvény a fogyasztót védi!
A fogyasztóvédelmi törvény 6. paragrafusának 1. bekezdése leírja, hogy a pénzünkért annyit kell kapnunk, amennyi jár, nem pedig kevesebbet! Hivatali nyelven ez így hangzik: „megtévesztő kereskedelmi gyakorlat”, ha a fogyasztó „az általa megvásárolni kínált termék tömegére vonatkozóan valótlan tájékoztatást kap, amely következtében számára magasabb ár kerül felszámításra, vagy sérülnek vagyoni érdekei.”

A nyugati sajtóban nagy botrányt kavart a kitálaló McDonald's-dolgozó sztorija. A Reddit nevű internetes oldalnak írta, de a történetet átvette a legnagyobb német lap, a Bild is. Az alkalmazott szerint szinte minden gyorséttermi alkalmazott ismer egy trükköt, hogyan csalhatnak a sültkrumplival. Most a magyar példa is megmutatja: figyeljünk oda, hogy annyit kapunk-e, amennyi jár!

Régi trükkök a McDonalds’ban
- Évekkel ezelőtt panaszkodtak néhány budapesti McDonald’sre a vevők, mert állítólag az ott dolgozók megpróbálták zsebre tenni a vásárlóknak járó Smart Pontokat.
- Külföldi dolgozók mondták, hogy egyes menükben igazából halrudacskákat kellene adniuk, de olykor olyan nagy a pörgés, hogy nem sütik meg őket, illetve van, hogy a szendvicsekbe valót vágják apróbb darabokra.
- A szendvicsekbe valójában más-más szószt kellene tenniük, de sokszor majonézzel helyettesítik azt – írta nemrég a Daily Mail.

 

Írja meg a %Ripost%-nak!
Felháborítja valami, és senki nem tesz semmit? A %Ripost% segít! Írja meg lapunknak, mi történt: e-mailben a [email protected] címre, vagy postán az 1033 Budapest, Kórház u. 6-12. címre!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Jürgen Klopp megtalálta a felelőst a Liverpool újabb kudarcáért

origo.hu

Hazakerülhet Suhajda Szilárd holtteste a Mount Everestről

borsonline.hu

Gyereknevelés mellett főállás? Majoros Hajni kitálalt, miért nem ment vissza dolgozni

mandiner.hu

Nem adnának több támogatást a republikánusok Ukrajnának

ripost.hu

Kőkemény helyesírási teszt: ha ezt hibátlanul kitöltöd, az emberek 1 százalékához tartozol

mandiner.hu

Lengyel védelmi miniszter: Elég dühítő látni a kávézókban ülő hadköteles korú férfiakat, míg mi Ukrajnát segítjük

origo.hu

Vajna Tímea bikiniben mutatta meg műtéti hegeit

mindmegette.hu

Kokaint találtak a népszerű diszkontlánc üzleteiben, gépfegyveres rendőrök szálltak ki a helyszínre

ripost.hu

Hajrá: Liverpool! Szoboszlaiék az élen, csodacsapatot is megelőznek

ripost.hu

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Mutatjuk a gyermekvédelmi törvénycsomag pontjait, komoly szigorítások léphetnek életbe

INSIDER

Követői tették helyre a hazugsággal kampányoló Magyar Pétert

INSIDER

Luxusterepjárót állított Karácsony Gergely a Blaha közepére

INSIDER

Akár tíz évre is börtönbe kerülhetnek a hídpénzbotrány elkövetői

INSIDER

Szívszorító: Már csak a szeretett kutyája holttestét simogathatta meg, óriásit hibázott a légitársaság

INSIDER

Rettegnek a szülők Nyíregyházán, már a játszótérre sem merik levinni a gyermekeiket

INSIDER

"Pihenésre van szüksége" – Épségben találtak rá az eltűnt marcali családapára

INSIDER

Fontos bejelentést tett a Magyar Sportmárka Zrt.