INSIDER

Megszólalt a megtört gyöngyösi nagymama: Nem tudom, hol van az unokám

Kiáll fia mellett a gyöngyösi városházán fenyegetőző férfi édesanyja. Magdika egy idősek otthonában él, ott is érte gyermeke tettének híre. Az idős asszony szerint azonban most az a legfontosabb, hogy a magára maradt unokáját magához vegye.
  • Szerző: Ripost

Egész Gyöngyös ledöbbent a városszerte ismert férfi tettén, miután megjelent a hírekben, hogy V. Tamás fegyverrel betért a városházára, ahol a polgármester és személyzete megölésével fenyegetőzött. Tamást sokan ismerik, hiszen nemcsak a helyi kocsmák törzsvendégei közé tartozik, hanem a település igazi hősének is tekintették ed­dig. Ő volt ugyanis az az apa, aki évekkel ezelőtt megmentette a most 12 éves fiát az előző élettársától. A nő ugyanis az új párjával két közös gyermeket is vállalt, ám a kislányokat éheztették, és egyikük meg is halt mindössze másfél évesen.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Bors

Túl sokat szenvedett

Egy ideig Tamás az édesanyja segítségével nevelte fiát az idős asszony bérlakásában, ám Magdi néni másfél évvel ezelőtt beköltözött egy szociális intézménybe.

„Egy rendőr eljött értem az otthonba, hogy elvigyen Gyöngyösre kihallgatni. El is mondta, hogy milyen súlyos büntetést kaphat a fiam. Tudom, hogy nagyon csúnya, amit tett, de szerintem nem érdemel börtönt. Túl sokat szenvedett az elmúlt években„ – mondta a Borsnak Tamás édesanyja.

Magdi néni állítja, a gyermeke még so­sem követett el ehhez hasonló törvény­sze­gést.

„Elképzelni sem tudom, mi üthetett belé, de remélem, most a rácsok mögött átgondolja az életét.”

Fotó: Facebook

Megkeresi az unokáját

A nagymama most azt tervezi, hogy magához veszi Kendét. Még akkor is, ha ezzel teljesen megváltozik a nyugdíjasélete.

„Egy cseppet sem bánom, hogy elmegyek innen. A legrosszabb időpontban érkeztem, én pedig ki nem állhatom a bezártságot. Egész életemben szabad lé­lek voltam, és megszoktam, hogy mindig oda megyek és ak­kor, amikor akarok. Egyelőre nem tudom, hol van az unokám, de felveszem a kapcsolatot a gyámüggyel. Neki most rám van szüksége. Természetesen most elkezdtem intézkedni, hiszen fontosnak tartom, hogy az unokám ne nevelőszülőknél vagy egy intézetben nőjön fel. Szeretném őt magamhoz venni, és a gyámja lenni.„

Ez volt az élete legnagyobb tévedése

Magdi néni a fiáról sem rejtette véka alá a véleményét.

„Tamás elkövette élete legnagyobb tévedését! Tu­dom, hogy vannak közeli barátai, ezért nem is ér­tem, miért nem beszélte meg velük, hogy mit tervez. Ők biztosan lebeszélték volna erről a marhaságról! Mert marhaságot csinált, ez kétségtelen” – magyarázta az asszony, majd elárulta, milyen a viszonya fiának és unokájának.

„Kende imádja az apját! Erre meg is van minden oka, hiszen Tamás nagyon jól bánik vele. Igaz, hogy a fiam jó ideje egyedül nevelte Kendét, de nem kell őket sajnálni! Az a legfontosabb, hogy az unokám egy nagyon okos gyerek, és bízom benne, hogy ha felnő, jó ember lesz be­lőle. Igaz, hogy aspergeres, de szépen lehet vele beszélni, és ő maga is jól kommunikál.„

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?