INSIDER

Nagy bajban vannak, így él most a tótújfalui apagyilkos családja

A 17 évvel ezelőtti gyilkosságot a falubeliek már megbocsátották, Simek Kitty pedig el is költözött. Lánya azonban még most is a régi házban él az apjával.
  • Szerző: Ripost

Pár éve a helyiek még nagy ívben kerülték ki az elátkozott házat, ahol a jelenleg 31 éves Simek Kitty élt Tótújfalun. Most a szomszédok, a 61 éves Magdika és a 60 éves Ilonka a kapu előtt beszéli át a nap eseményeit.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Már rég megbocsátottuk Simek Kittynek, amit 17 évvel ezelőtt tett” – mondta a Blikknek Magdika.

Az akkor 14 éves lány fejbe lőtte alvó nevelőapját, majd másnap diszkóba ment. Már terhes volt a kislányával, Líviával, amikor a Pécsi Ítélőtábla 2 év 2 hónap szabadságvesztésre ítélte őt. Mádl Ferenc akkori köztársasági elnök azonban kegyelemben részesítette, ő pedig – a családját hátrahagyva – külföldön kezdett új életet.

Lívia most egy évvel idősebb, mint az édesanyja volt a gyilkosság idején. Ő – a falubeliekkel ellentétben – sosem bocsát meg az anyjának.

„Az előző házunk a kislányom, Lívia nevén volt. Elárverezték, mert a részleteket nem tudtuk fizetni. Most megint itt tartunk, nem tudom fizetni az új otthonunk törlesztőjét. A végrehajtó leemelte a számlámról a fizetésemet, és ha mindent, a rezsit is kifizetem, 500 forintom marad a hónap végéig” – kesergettaz apa.

A család most romos házát is bukhatja. Simek Kitty lánya, Lívia tisztában van ezzel. „Tudom, elveszíthetjük ezt az otthonunkat is. De apa majd megoldja valahogy. Jó lenne kitörni a szegénységből és bizonytalanságból, alig várom, hogy elvégezzem a műkörmös iskolát és dolgozni kezdjek. De jobban bánt, hogy pár napja elhagyott a barátom. Azóta állandóan sírok, ő volt az első szerelmem” – mondta a nyolcadikos lány.

Az apa a közeli cipőgyárban betanított munkásként dolgozik, élettársával négy gyereket nevelnek.

„Azt mondják, nem szégyen a tisztes szegénység. Mit mondjak erre? Mi lesz velünk a jövő hónapban, amikor be kell fizetni az újabb törlesztőt? Tényleg nem az én szégyenem, hogy reggeltől estig dolgozom, mégis földönfutók leszünk” – fakadt ki a férfi.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Várd a vendégeket a legédesebb linzerekkel az ünnepek alatt!

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?