INSIDER

Nagy a baj: papot hívtak Stadler Józsefhez

Egy hete kómában fekszik Stadler József a dunaújvárosi kórház intenzív osztályán, pár napja papot hívtak hozzá...
  • Szerző: Ripost

Csak a monitorok zümmögése hallatszik a dunaújvárosi intenzív osztály üvegfallal elkülönített sarkában, ahol nyakig betakarva fekszik Stadler József. Az agyvérzéssel kórházba szállított akasztói juhászt infúzión keresztül táplálják, légzését gép segíti. Valaki az ágya mellé öt, apró szentképet is tett, hátha ez is segíti a gyógyulását.

A kórház orvosai egyelőre tanácstalanok, nem tudják, mikor tér magához betegük, de az állapotával kapcsolatban amúgy is teljes a hírzár. Eközben Akasztón sokan imádkoznak Stadler József felépüléséért.

– Úgy tudom, Jóskánál bent volt a pap, feladta neki az utolsó kenetet. De ez nem azt jelenti, hogy az intenzívről a temetőbe visz az útja

– reménykedett a juhász legjobb barátja, György. – Jóska már számtalan nehéz helyzetből kilábalt, most is így lesz. Amikor a börtönben végstádiumos rákos volt, csak azért engedték ki, hogy megváltsa a sírhelyét, utána pedig gyorsan felépült.

Stadler József egy hete került kórházba, amikor a solti Kurta Kocsmában a saját könyvét árulta, majd elájult. Csak egy percre tért magához, de amikor a mentőbe emelték, kómába esett. Gyerekei közül a katonaként a déli határnál szolgáló Milán nem tudta meglátogatni, de másik fia, Zoltán és Marietta másnap besietett hozzá. Az orvosok akkor annyit közöltek velük, hogy stabilizálták édesapjuk állapotát.

Beteg vagyok, a nyugdíjam felét tizenhatféle gyógyszerre költöm. Már megírtam a végrendeletemet, sok mindenem nincs, amit a gyerekeimre és a menyasszonyomra hagyhatnék. Nem gondolok a halálra, de ha eljön az idő, Akasztón szeretnék végső nyughelyet magamnak – mondta a Lokálnak korábban Stadler.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?