INSIDER

Müller Cecília: Változott az arány, hogy a nők vagy a férfiak érintettebbek-e a járványban

Az operatív törzs megtartotta sajtótájékoztatóját, ezen ismertették a friss információkat.
  • Szerző: Ripost

Az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján Müller Cecília országos tisztifőorvos elsőként a hétfői adatokról számolt be, de mint jelezte, egy technikai probléma miatt nem érkezett minden adat a központba. Kiemelte, hogy 197-en vannak lélegeztetőgépen. A pozitív esetek jelentős emelkedésével az elhunytak száma is emelkedik, az áldozatok életkora 40 és 90 év között volt, mindegyikük legalább egy krónikus betegséggel küzdött – mondta Müller Cecília, hozzátéve, hogy nem javasolja a tömeges rendezvényeken való részvételt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az őszi szünet ideje alatt egy nagy fertőtlenítő akció lesz az iskolákban. Kérdésre válaszolva elmondta, hogy megoldható zárt térben az iskolások, gyermekek mozgása. A sport ebben az időszakban kiemelten fontos. Torlódás alakulhat ki az öltözőkben, erre fel kell készülni

Fotó: M1

A korosztályok érintettsége másképp néz ki a 42. héten: a 65 éven felüliek is és a fiatalok is jobban érintettek – mondta el Müller Cecília. Összességében elmondható, hogy a járványba bevonódnak a középkorúak, és az idősek. Amíg csak a fiatalok voltak érintettek, addig a nők és férfiak megbetegedési aránya 50-50 százalék volt. Ez megváltozott kicsit: az idősebbek jobban való bevonódásával a nők között több a fertőzött. Magyarországon a nők, a világon a férfiak az érintettebbek – hívta fel rá a figyelmet az országos tisztifőorvos.

Ismeretlenek lakásokban próbálnak helyi önkormányzatok hivatkozva fertőtlenítést végrehajtani, de ez jogellenes – figyelmeztetett Kiss Róbert, az ügyeleti központ vezetőhelyettese. Arra kérnek mindenkit, ha ilyen feladatra jelentkezik valaki, akkor vegyék fel a helyi hatóságokkal vagy az önkormányzattal.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?