INSIDER

Müller Cecília: olyan helyre menjünk mozogni, ami nem annyira ismert

A mozgás minden szempontból jót tesz a szervezetnek, a kültéri sportolás kockázata csekély.
  • Szerző: Ripost

A vasárnapi sajtótájékoztatón a tisztifőorvos elmondta a hivatalos adatokat: 1916 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma, ebből 1477 az aktív fertőzött. Újabb 17 beteg vesztette életét, így 189 főre emelkedett az elhunytak száma, 250-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból, és összesen 46 353 tesztet végeztek el. eddig.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Müller Cecília kihangsúlyozta: nem kell kétségbe esni, ha megbetegszünk, mert az emberek 80 százaléka enyhe lefolyású betegséggel megússza.

Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján.
MTI/kormany.hu

Hozzátette: sok súlyos beteg ember is meggyógyult és a lélegeztetőgépről is sok embert sikerült levenni.

Felhívta a figyelmet a tisztifőorvos arra, hogy ne közismert helyekre menjünk, de a futás, a séta, a biciklizés vagy a nordic walking jót tesz. Ilyenkor is tartsuk be a távolságot, valamint ne a teljesítmény növelése legyen a cél, most a fitten tartás a fontos. Azt tanácsolta, ha hazaértünk, váltsunk ruhát, a sportruházatot mossuk ki, fertőtlenítsük.

Lakatos Tibor ezredes elmondta: folyik az ellenőrzés a határokon továbbra is, összesen 145 797 személyt ellenőriztek az ellenőrzések bevezetése óta, de csökken a hazatérők száma, ezért kevesebb hatósági házi karantént rendelnek el. Kiderült: a hétvégén nagyobb számban sértik meg a kijárási korlátozással kapcsolatos szabályokat az emberek. A múlt szombathoz képest tegnap kevesebben szegtek szabályt, de kétszer annyian, mint egy átlagos hétköznapon.

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?