INSIDER

Müller Cecília: meghalt egy 25 éves beteg

Az operatív törzs megtartotta keddi tájékoztatóját, ahol a friss információkat ismertették.
  • Szerző: Ripost

Az operatív törzs keddi tájékoztatóján Torba Attila alezredes elmondta, jelenleg 1100 katona tehermentesíti az egészségügyi dolgozókat, olyan feladatokat látnak el, amelyek egészségügyi végzettség nélkül is elvégezhetőek. A katonák az ország több városában támogatják a rendőrök munkáját, és részt vesznek a szigorítások, illetve a kijárási tilalom betartatásának ellenőrzésében, valamint a közrend és a közbiztonság fenntartásában.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: M1

Müller Cecília országos tisztifőorvos felhívta a figyelmet arra, hogy vérplazma adásra jelentkezhet mindenki, aki már átesett a betegségen, ez pedig nagy segítség lehet az új, súlyos fertőzöttek kezelésében.

Mint mondta, az elhunytak száma kedden 91 volt, köztük egy 25 éves beteg. Jellemzően továbbra is a krónikus betegségben szenvedőkre és az idősekre a legveszélyesebb a vírus, ugyanakkor a tapasztalataik szerint alapbetegség nélkül is lehet halálos a koronavírus-betegség.

7477 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 576-an vannak lélegeztetőgépen. A laboratóriumi tesztek száma eddig összesen 1 388 132 – mondta Müller Cecília. Eddigi tudásunk szerint a koronavírus szembeni védettség 6 hónapig tart – mondta az országos tisztifőorvos, felhívva a figyelmet arra, hogy ezen a területen még számos kutatás folyik, ami a koronavírus elleni védőoltás szempontjából is kiemelten fontos.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?