INSIDER

Müller Cecília: Köszönet a magyar ápolóknak áldozatos munkájukért

Az operatív törzs kedden is tájékoztatót tartott a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos legfrissebb hírekről.
  • Szerző: Ripost

Szerdán egy új jogszabályváltozás lép életbe, miszerint csak elektronikus úton lehet előterjesztést kérni a külföldről Magyarországra való belépéshez, az országos rendőrfőkapitánytól. Egy családon belül elég egy kérelmet benyújtani – tájékoztatott Kiss Róbert rendőr alezredes.

Kedd reggelig 421 személy vállalta önként az elektronikus úton történő házikarantén-ellenőrzést. 11 ezer fölé emelkedett a hatósági házi karanténok száma, valamint 352-re emelkedett a büntetőeljárások száma.
Vidéken 84 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök. 86 esetben nyomoznak rémhírterjesztés miatt.

Müller Cecília országos tiszti főorvos közölte: keddre 3313 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 4 krónikus beteg. Ezzel 425 főre emelkedett az elhunytak száma, 1007-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1881 főre csökkent.

Jelenleg 746 koronavírusos beteget ápolnak kórházban és 45-en vannak lélegeztetőgépen.

Müller Cecília hálás szívvel, minden elismerésével köszönetet mondott a magyar ápolóknak, akiket a mai napon ünnepelünk.

„A koronavírus-járvány különösen is nagy terhet ró rájuk, minden elismerésem az övék. Egyetem előtt egy évig 3 műszakban segédápolóként dolgoztam, ez a munka óriási empátiát kíván” – árulta el Müller Cecília.

Bejelentette: már 16 embert le tudtak venni a lélegeztetőgépről a Szent László Kórházban. Továbbá hozzátette, hogy visszatértünk a járvány kezdetekor meglévő beutalási rendre. Jelenleg 35 intézményben ápolnak koronavírus-fertőzöttet Magyarországon. Mostantól kezdve pedig két intézmény esetében is helyet biztosítanak a hagyományos betegfogadás számára.

Müller Cecília arról is beszélt, hogy beutalási renden is változtatott, ugyanis visszatértünk a járvány kezdetekor meghatározott rendre.

A járványügyi felkészültséget azonban még fent kell tartanunk, folyamatos éberségre van szükségünk!

Örömhírről is beszámolt: a Nemzeti Népegészségügyi Központ 100 százalékos eredményt ért el egy járványügyi minőségbiztosítói vizsgán. Ezzel kapcsolatban pedig dr. Kiss Zoltánnak mondott köszönetet a tiszti főorvos.

Országszerte elrendelte a szociális intézmények ellenőrzését. 345 intézményben már le is zajlottak a járványügyi vizsgálatok. Ebből 2 intézményben nem állt rendelkezésre orvos, emiatt esetükben a hatóság intézkedett. Továbbá három intézmény esetében volt szükség azonnali hiánypótló intézkedésekre.

A szociális intézmények egyharmadát már megvizsgálták. Rendszeresíteni és gyakoribbá fogják tenni ezeket az ellenőrzéseket.

 

És ezeket olvastad már?