INSIDER

Müller Cecília: Heroikus küzdelmet folytatunk a járvánnyal

A kéthetes zárással megszakítható a fertőzési lánc, a koronavírus elleni védőoltások beadásának folytatásával pedig a betegségre fogékonyak számát lehet csökkenteni; a két intézkedés azt fogja eredményezni, hogy csökken a fertőzöttek száma.
  • Szerző: Ripost

„Heroikus küzdelmet folytatunk a járvánnyal” – mondta az országos tisztifőorvos a Kossuth Rádió Vasárnap Reggel című műsorában. Müller Cecília elmondta, hogy főleg az új mutánsok miatt a harmadik hullám „rendkívül erőteljesen zajlik”, naponta egyre több fertőzöttet regisztrálnak, egyre többen kerülnek kórházba, lélegeztetőgépre is, tényleg heroikus küzdelmet folytatunk a járvánnyal.

heroikus küzdelmet folytatunk a járvánnyal

Müller Cecília a járvány harmadik hullámáról beszélt Fotó: YouTube – M1

Szombaton már hétezer felett járt az új fertőzöttek száma, ez is azt jelenti, hogy szükség volt a szigorúbb korlátozásokra. „Nem tudunk mást tenni, mint a fertőzési láncot megszakítani” – mondta Müller a vírus mutációiról.

Müller Cecília kifejtette: átlagosan 5-6 nap a vírus lappangási ideje, a kéthetes zárás alatt megszakítható a fertőzési lánc, hiszen az emberek nem tudják egymásnak a fertőzést átadni. Eközben párhuzamos intézkedésként „gőzerővel folyik a védőoltások beadása”, és ugyan a védettség kialakulásához kell néhány hét, így csökkenthető a fertőzöttek száma.

Müller Cecília arról is beszélt, hogy a 1818-as telefonszámon lehet javítani, pontosítani a regisztrációnál megadott adatokat, és kérte is, hogy ezzel éljenek azok, akik korábban téves adatot közöltek. Kiemelte, ez azért nagyon fontos, hogy valóban el tudják érni az oltást kérőket, és minél előbb el tudják nekik juttatni a védőoltást. Jelezte: az [email protected] címen levélben is lehet jelezni az adatok módosítását.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?