INSIDER

Müller Cecília: Ez történik az osztálytársakkal és szüleikkel, ha koronás lesz egy diák

Az operatív törzs pénteken ismét tájékoztatót tartott, ahol a legfrissebb tudnivalókat ismertették.
  • Szerző: Ripost

Müller Cecília országos tisztifőorvos többek között arról beszélt az Operatív törzs pénteki sajtótájékoztatóján, hogy a kórházak esetében is egy sajátos eljárásrendet állítottak fel, hogy így lehessen tehermentesíteni bizonyos intézményeket: 29 kórházat jelöltek ki, amik adott esetben belépnek az ellátásba, ebből 10 van Budapesten.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: M1

Müller Cecília elmondta az iskolai szabályokat is. Ha egy gyermek pozitívvá válik, és ezért kell hazamennie, akkor természetesen az őt körülvevő osztálytársak is kontaktszemélyek lesznek, valamint a családtagok – mondta kérdésre Müller Cecília. Ha egy gyermek kontaktszemély, akkor ki kell várni a 10 napos lappangási időt, de ekkor az ő szülei nem minősülnek kontaktszemélynek.

Müller Cecília kiemelte a kézmosás helyességére a figyelmet. Mint mondta, az időfaktor nagyon fontos: 20-30 másodperc kell, míg bedörzsöljük a kezünket. Eközben figyeljünk az ujjbegyekre és a hüvelykujjra. Csak olyan fertőtlenítőt használjunk, melynek címkéjén egyértelműen látható az engedélyszám, mert sok a hamisítvány.

„A járványügyi készültség során folyamatosan ellenőrzik a hatósági házi karanténokat” – mondta Kiss Róbert. A Szuperkupa-döntőről azt mondta, hogy a rendőrség végrehajtotta a feladatát. Hőkamera segítségével mérték a testhőmérsékletet, és nem találtak beteget. Nem igazak azok a cikkek, miszerint nem történt testhőmérséklet-mérés – emelte ki Kiss Róbert. A külföldieknek PCR teszttel kellett rendelkezniük, a stadionnál hőkamera kapun lehetett belépni.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?