INSIDER

Müller Cecília: ne használjuk a koronavírusra ajánlott orrsprét

Október 15-én is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját az Operatív törzs.
  • Szerző: Ripost

Az országos tisztifőorvos közölte: 950 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 41 732 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Elhunyt 29 idős krónikus beteg, így az elhunytak száma 1052 főre emelkedett, 12 628-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 28 052 fő. 1555 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 167-en vannak lélegeztetőgépen.

Az utobbi napon 66 és 86 év közöttiek voltak az elhunytak, egy esetben egy 60 éves nő. Az elhunytak kétharmadánál szív-, érrendszeri betegséget találtak, de voltak köztük daganatos és anyagcserebetegek is.

Dr. Müller Cecília
Fotó: YouTube / M1

Müller Cecília örömhírt is közölt: a gyógyultak száma jelentősen növekedett.

A koronavírus idején nagyon fontos, hogy mindenki a legegészségesebb formájában legyen. Éppen ezért az állam nemcsak a veszélyeztetett csoportok, hanem mindenki számára ingyenesen biztosítja az influenza elleni védőoltást.

Az országos tisztifőorvos kéri, hogy éljünk az ingyenes oltás lehetőségével, különösképpen a magas kockázatú kategóriába tartozók. A 35 hónaposnál kisebb gyermekek két oltást fognak kapni.

Kitért egy orrsprére is, amit nemrég kezdtek ajánlani a koronavírus ellen. Felhívta a figyelmet a szer hatékonysága még klinikailag nem bizonyított, így ne használjuk, mert káros hatása is lehet.

Budapest, 2020. június 17.
Kiss Róbert rendõr alezredes, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelõs operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa beszél az operatív törzs utolsó alkalommal megtartott online sajtótájékoztatóján 2020. június 17-én. A tájékoztatón Müller Cecília országos tisztifõorvos közölte, hogy mindössze egy új koronavírus-fertõzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában. Az adatok továbbra is kedvezõek, a gyógyultak száma 2547, ez a háromszorosa az aktív fertõzöttek számának. A 964 aktív fertõzött közül 210 ember van kórházban, 16-an szorulnak gépi lélegeztetésre. Az elmúlt 24 órában két idõs, krónikus betegségben szenvedõ ember halt meg.
MTI/Balogh Zoltán
Fotó: Balogh Zoltán / MTI

Kiss Róbert rendőr alezredes közölte: Románia levette Magyarországot a súlyosan veszélyeztetett országok listájáról. A rendőrségnek 76 alkalommal kellett intézkedniük, ebből 39 alkalommal kötelező maszkviselés szabályának megsértése miatt. Jelenleg 24 710 hatóság házi karantén van érvényben.

Újságírói kérdésre megválaszolták:
- Ne vásároljunk az interneten kínált remdesivir és favipiravir gyógyszerekből
- Jelenleg Debrecenben és Nyíregyházán emelkedett a szennyvízben a vírus örökítőanyaga
- Interneten ne vásároljunk gyorstesztet, mert nem engedélyezettek!

És ezeket olvastad már?