INSIDER

Müller Cecília: A koronavírussal fertőzöttek többsége nő

Június 2-án is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját az operatív törzs.
  • Szerző: Ripost

Lakatos Tibor rendőr alezredes az operatív törzs sajtótájékoztatóján elmondta: a rendőrség még mindig folyamatosan ellenőrzi a védelmi intézkedések betartását. Az elmúlt napokban csak minimális szinten kellett intézkedniük. A legtöbb hatósági intézkedésre még mindig a házi karantén ellenőrzéséhez van szükség.

1979 személy regisztrált az elektronikus hatósági házi karantén rendszerre, jelenleg 852 aktív felhasználója van a mobil applikációnak. Az elmúlt időszakban 53 személy szegte meg a hatósági házi karantén szabályait.

Fotó: M1

Müller Cecília országos tiszti főorvos tájékoztatása szerint: újabb 29 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3921 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 5 idős, krónikus beteg. Ezzel 532 főre emelkedett az elhunytak száma, 2160-an pedig már meggyógyultak.

A tiszti főorvos kiemelte: immár tíz napja tapasztalható, hogy a járvány lecsengő szakaszában vagyunk.

Magyarországon a megerősített Covid-19 fertőzöttek 58 százaléka nő, 42 százaléka férfi. A 65 és 79 év közöttiek a legérintettebbek hazánkban, ők az összes fertőzöttek negyedét teszik ki. Őket követik a 80+-os korosztály, majd a 50-59 évesek.

Fotó: MTI

A gyerekek fertőzöttsége a járvány ideje alatt végig alacsony maradt, mindössze 54 fertőzött volt 14 év alattiak között.

A járvány menetét tekintve heti lebontásban: a 15. héten lett a legtöbb fertőzött és a 16. héten volt a legtöbb elhunyt (91 fő).

Március 4-én érkezett hazánkba a koronavírus, ezt megerősítette, hogy az influenzajárvány miatt begyűjtött mintákat is tesztelték utólag koronavírusra. Az eredmény pedig több mint ezer fő fölött egyetlenegy darab pozitív teszt lett, ez a minta március 12-ei volt.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?