INSIDER

Fontos figyelmeztetést adott ki a mozi: hiába van védettségi igazolványod, ha csak diákigazolványod van mellé

Újra megnyitotta kapuit a multiplex-mozihálózat. Bár a maszkviselés nem kötelező a nézőtéren, több szabályt is be kell tartani.
  • Szerző: Ripost

Sokan még most is alig hiszik el, hogy 203 nap után újra megnyitnak az egyik legnagyobb mozihálózat magyarországi termei, széles filmkínálattal a mozi szerelmeseinek. Az országszerte 18 multiplexet üzemeltető Cinema City Magyarország a hatályos jogszabályokat követve várja a filmek megrögzött híveit, ugyanakkor a cég a félreértések elkerülése érdekében egy különösen fontos szempontra hívja fel a figyelmet a Facebook-oldalán.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Pixabay

„Kedves fiatalabb látogatóink!

Szeretnénk felhívni a figyelmeteket, hogy a jelenleg hatályos kormányrendelet értelmében a védettségi igazolvány/applikáció mellé csak az alábbi személyi okmányokat fogadjuk el:
– személyi igazolvány vagy
– útlevél
– diákigazolványt NEM áll módunkban elfogadni a védettségi igazolvány érvényesítéséhez.
Ugyanakkor a diák kedvezmény igénybe vétele természetesen továbbra is lehetséges, amelyhez érvényes diákigazolvány megléte szükséges.
A kormányrendelet értelmében, a 16-18 év közöttiek kísérő nélkül jöhetnek, amennyiben van védettségi igazolványuk, azonban azok a 18 év alatti nézők, akik még nincsenek beoltva, csak védettségi igazolvánnyal rendelkező nagykorú kísérővel látogathatják a mozikat.
A védettségi igazolványt, vagy a védettségi applikációt mind a pénztárnál, mind a jegykezeléskor a Cinema City munkatársai elkérik, a beazonosításhoz szükséges okmányok, a személyi igazolvány, vagy az útlevéllel együtt.”
Mivel a multiplexek közönségének jelentős részét teszik ki a diákigazolvánnyal rendelkező fiatalok, érdemes a hírt minél több kamasszal megosztani, nehogy a mozi bejáratánál, közvetlenül a vetítés kezdete előtt kellemetlen meglepetés érje őket!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?