INSIDER

Motortérbe szorult a hálátlan gazdi cicája – sokkoló fotó

Nem akármilyen feladattal kellett megbirkózniuk az állatmentőknek. A helyzet feladta a leckét a szakembereknek.
  • Szerző: Ripost

Nagy bajba került egy cica a napokban a II. kerületben: kétségbeesett anyuka hívta a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálatot, hogy egy macska autójuk motortérben az ékszíj feszítő görgők közé préselődött.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat

 

„Egy édesanya iskolába vitte a gyerekeit, ám ahogy beindította a motort, féktelen virnyogás hallatszott a motorháztető felől. Bár a nő szinte azonnal leállította a motort, az állat addigra már az életéért küzdött” – mondta a -nak Balázs László, a helyszínre riasztott Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat vezetője.

Hideg időben előfordul, hogy a kijárós, fázós cicák bemásznak a még meleg motortérbe. Sushinak az volt a balszerencséje, hogy rossz helyen volt, mikor beindították az autót és az ékszíj berántotta a teljes bal oldalát. Nem tudtuk kiszedni onnan, szét kellett bontani az autót.”

Balázs László elmondta, állatorvos felügyelete mellett szedték szét az autót, s másfél órás küzdelem után sikerült kimenteni az állatot.

Fotó: Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat

Mivel volt rajta egy nyakörv és egy tekerős biléta, így megkerült a gazdi is. Utóbbiról kiderült, ő veszekedett az állatmentőkkel a parkolási módszerük miatt a mentés helyszínén. A cicájához kiérve pedig nem megköszönte, hogy megmentették, ismét kioktatásba kezdett.

„Azt mondta nekem, dögöljek meg, majd elhajtott. Értetlenül álltunk az egész előtt” – vallotta be Balázs László.

Információink szerint a cicát azóta a gazdi állatorvosa megműtötte és már teljesen jól van.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?