INSIDER

Most még élvezd ki a hétvégét, eddig tart ki a jó idő

Esős időnk lesz, de még kellemes lesz a hőmérséklet egész hétvégén.
  • Szerző: Ripost

Szombaton túlnyomóan felhős lesz felettünk az ég, csak rövid napos időszakok lehetnek. Többfelé várható átmeneti jelleggel eső, zápor, helyenként zivatar. A szél elsősorban zivatarok környezetében támadhat fel. A csúcshőmérséklet 18 és 29 fok között alakul, keleten, délkeleten lesz a legmelegebb.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombatra elsőfokú riasztást adott ki zivatar miatt Pest, Barany, Bács-Kiskun, Fejér, Somogy, Tolna, Veszprém és Zala megyére.

Vasárnap is több tájegységünkön kell számítani átmeneti esőre, futó záporokra, zivatarokra. Nyugaton az északias, a Dunától keletre a délies szél élénkülhet meg. Délután 18-27 fokot mérhetünk, ismét keleten, délkeleten lehet a legmelegebb.

Hétfőn egy mediterrán ciklon érheti el hazánkat, melynek hatására sokfelé csapadékos időre van kilátás, többfelé kiadós mennyiségű eső várható, zivatarokra is számítani kell. A szeles időben 17-25 fokot mérhetünk. Kedden már szárazabb, naposabb idő ígérkezik. Délután 18-23 fokra van kilátás – írja az Időkép.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?