INSIDER

Most kiderül az igazság! Megtudtuk, meddig lát a VÉDA!

Több százezres bírságokat is kaptak már az autósok azért, mert belefutottak egy VÉDA-kapuba. Viszont most minden megváltozik...
címkék:
  • Szerző: Ripost

Az előző év első félévében 192 682 alkalommal kaptak bírságot azok a magyar autósok, motorosok, akik átlépték a megszabott sebességkorlátozást. Közülük 53-szor szabtak ki maximális, azaz , 300 000 forintos összeget, amihez, lássuk be: tényleg durván kell nyomni a gázt.

Most kiderült, hogy hány méterre is „lát” a VÉDA!

A gyorshajtók legnagyobb rémálma a VÉDA-kapu, ami – ha nyomjuk neki - lefotózza a rendszámunkat, majd kérdés nélkül küldik is a  csekket, azért mert a megengedett sebességet átléptük...  A legtöbben úgy tudják a kapuról, hogy akár 800-900 méterre is elláthat, ám ez nem teljesen igaz… A vezess.hu szerint: ha van ötven méterünk vagy egy kicsit több, akkor nem lehet baj.

Száz méteren túl már nem hatásos a VÉDA

A háromlábú, lézeres készülékek akár 6-800 méterről is bemérhetnek, de a fix traffipaxok radarosak, 50-100 méteren belül figyelik a járműveket.

Óberling József főosztályvezető, ezredes, rendőrségi főtanácsos az oldalnak azt is elmondta:

Ami 100 méteren túl van, az nem látszik számukra!

Tehát az út széléről úgy is bemérhetnek, hogy még csak nem is látjuk őket! Több mint fél kilométerről is „levadászhatnak” minket, de egy VÉDA-kapuba már sokkal nehezebben szaladunk bele.

címkék:
És ezeket olvastad már?