INSIDER

MOM-tűz: hihetetlen, kivel jött össze a gyászoló anya

Borzalmas dolgokon ment át D. Anita, aki néhány nap leforgása alatt egy tűzeset miatt elvesztette a 8 éves kislányát, majd a gyámhatóság elvette tőle a két fiát. De az anyának lett segítsége, hogy feldolgozza a történteket, ugyanis a legújabb szerelme az a tűzoltó, aki kihozta gyermekeit a tűzből.
  • Szerző: M.N.

Talán a tragédia kovácsolta össze őket

– kezdte lapunknak D. Anita egyik közeli barátja, aki lapunknak elmondta: a MOM Sportnál történt tűzesetben meghalt kislány anyja beleszeretett abba a tűzoltóba, aki kihozta gyermekeit a lángok közül. Utánajártunk, és valóban: a pár nem is titkolja szerelmét. A tűzoltó személyes Facebook-oldalán a közös fotójuk a nyitókép, és mindkettőjük közösségi oldalán jelzik, hogy „Kapcsolatban”, mégpedig név szerint a másikkal…

Gyújtogattak a gyerekek, bennégett a kislány

Mint a megírta, június végén hatalmas tűz keletkezett a budapesti Csörsz utcában a MOM Sportközpont tetején lévő kisbódéban. A tüzet a zárt bódéba bemászó két gyerek okozta. Kiderült, hogy egy 8 éves kislány, Zselyke bent rekedt a 11 éves testvérével, Dominikkel, ám amíg a fiú ki tudott ugrani az ablakon, a kislány bent maradt a tűzben. A helyszínre érkező tűzoltók Zselykét eszméletlen állapotban hozták ki az épületből, és már nem lehetett megmenteni az életét.

A tűzoltó gyakran járt hozzá vigasztalni

- Alig egy hét telt el a tragédia után, már kapcsolatban volt az anyuka és a tűzoltó, aki kihozta a gyerekeket az égő bódéból

– mondja az ismerősük.

További elképesztő részletek arról, hogyan jött össze a pár, a szerdai napilapban!

A fiú miatt korábban leégett a házuk

A család körül sok a zűrzavaros körülmény. Mint a korábban megírta, 2016-ban a család budakeszi háza azért égett le, mert a fészerben kigyulladt egy matrac, az épület lángba borult, a tűz pedig átterjedt a két szomszédos ingatlanra is. A Pest megyei Rendőr-főkapitányság határozatából világosan kiderül: azt a tüzet a kisebbik fiú, Dominik okozta gyufagyújtogatással. Most egy újabb gyújtogatásos esetben halt meg Dominik kishúga úgy, hogy ő még ki tudott menekülni – de az mégy nem derült ki, hogy ezt a tüzet ki okozta.

Elvették a két fiát az anyától

Az idei MOM Parknál történt tűzeset után sokan az anya felelősségét is firtatták, mondván: a Pilis településen lakó, Budapestre ingázó anya nem hagyhatta volna egyedül a budai plázánál gyermekeit: két fiát és a kis Zselykét. A nagyobbik fiú, a 14 éves Krisztofer nem volt jelen a tűzesetnél, a két kisebb mászott be az elzárt fabódéba, és tragédia lett a vége. Az eset után a gyámhivatal elvette a két fiút az anyától, és intézetben helyezte el őket.

Az anya és a tűzoltó sok közös képet posztolnak

Bíróságon próbálja visszaszerezni a fiúkat

A fiúk vér szerint apja is szeretné a gyerekeket, bírósági úton is próbálkozik, pedig sok éve nincs kapcsolatban velük. Az anya is megpróbálja visszaszerezni a gyerekeket. Megkerestük a család segítőjét, Vidák Aladárt, a Reménytelen Ügyek Harca jogvédő egyesület elnökét.

- Kérvényeztük a gyámhivataltól, hogy adják vissza a gyerekeket az anyának, ám azt elutasították. Fellebbeztünk, de másodfokon is elutasították a kérelmünket. De továbbra is fenntartjuk, hogy a fiúkat jogtalanul és megalapozatlanul vették el az anyától, ezért egyesületünk a bírósághoz fog fordulni. A nyomozóhatóság a tűzeset ügyében még meg se hallgatta a gyerekeket, így azt sem tudjuk pontosan, mi történt aznap. Ezt is indítványozzuk

– zárta.

A megkereste a rendőrséget, hogy hol tart az ügy vizsgálata a kis Zselyke halála ügyében, későbbre ígértek választ.

 

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?