INSIDER

Mintha nem lenne holnap, úgy lepték el a tömegek a boltokat – fotók!

Mozdulni is alig lehetett pénteken délután és szombaton a boltokban, nagyobb áruházakban: a hétfői zárás hírére megrohamozták az üzleteket az emberek.
  • Szerző: Ripost

DeJavu érzésük lehetett azoknak, akik csak a szokásos hétvégi bevásárlást szerették volna megejteni pénteken és szombaton, gyakorlatilag akkora tömeg fogadta őket a boltokban, mint egy évvel ezelőtt, mikor mindenki attól tartott, hogy az összes üzletet be fogják zárni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Megrohanták az emberek a boltokat.

Tömeg az Auchan-ben. Fotó: Markovics Gábor

Bár ez akkor sem történt végül így, most még kisebb esély volt rá, hiszen Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón mindenkit megnyugtatott, hogy az élelmiszerüzletek nyitva lesznek. Majd pénteken délelőtt már az is kiderült, hogy sok más üzlettel egyetemben, azaz pl. a mezőgazdasági boltok, barkácsáruházak sem zárnak be. A részletekről Orbán Viktor miniszterelnök számolt be a Kossuth rádióban még pénteken reggel.

Tömegek a boltokban

Tele voltak az üzletek pénteken. Fotó: Markovics Gábor

Úgy fest azonban, hogy ezt a magyarok egy jó része vagy nem hallotta, vagy egyszerűen már reflex-szerűen jön a késztetés a pánikvásárlásra, amint meghalljuk a szót: „zárunk.”

Tömegek a boltokban.

Tömött sorok az IKEA-ban is.

Olvasóink közül azonban többen úgy is vélekedtek: hiába mondták el pontosan, mi az, ami be fog zárni hétfőtől, ők azért biztos, ami biztos alapon elmentek bevásárolni.

Tömegek a boltokban.

Roham a boltokban. Fotó: Markovics Gábor

Hiába no, előrelátó nép vagyunk. Abban azért mindenesetre reménykedünk, hogy ezúttal nem lesz hiánycikk a wc papír és az élesztő, mint egy évvel ezelőtt.

Addig is, ne felejtsük el, hogy a zárás oka a fertőzésveszély! Mindenki tartsa be a járványügyi szabályokat!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?