INSIDER

Mindent bevallott: ezért végzett a sályi néprajzkutatóval a tettes

Megtört a kihallgatások során és mindent bevallott T. Dávid.
  • Szerző: Ripost

Beismerő vallomást tett a folytatólagos gyanúsítotti kihallgatása során az a 21 éves férfi, aki múlt csütörtökön megölt egy 61 éves népművészt Sályon. T. Dávid részletesen elmondta az őt kihallgató nyomozóknak, hogy miért végzett a néprajzkutatóval.

A férfi már régebb óta ismerte a 61 éves nőt. Az asszony ugyanis azért, hogy segítsen rajta, pénzt adott a fiatalembernek időnként a háza körüli teendők elvégzéséért. Az ominózus reggel a fiatal férfi nyugtatót vett be és alkoholt is ivott. Mivel nem volt pénze, ezért felkereste a néprajzkutatót, hogy adjon neki kölcsön, ő azonban ezt megtagadta.

T. Dávid állítólag fogadkozott, hogy majd később ledolgozza a kölcsönt, de az amúgy is szerény körülmények közt élő asszony ekkor sem adott pénzt neki. A fiatal ettől indulatba jött, felvett egy karót, majd többször is fejbe ütötte vele az asszonyt. Ezt követően levette az ujján található gyűrűt, összeszedte a lakásban lévő néhány ékszert, majd magára hagyta az áldozatát és távozott.

A rendőrség villámgyorsan azonosította és elfogta a bűncselekményt elkövető fiatalt. A 24.hu úgy tudja, hogy a rabolt ékszerek egy része már elő is került.

És ezeket olvastad már?