INSIDER

„Milyen ember vagy te?” – Jakab Péter játssza a melóspártit, közben meg feljelentette a gépkezelőt – videó

Jakab Péter mindig azt hangoztatja, ő a nép gyermeke. Csakhogy épp a nép gyermekébe rúgott most bele.
  • Szerző: Ripost

Jakab Péter hol parizerrel, hol paprikás krumplival, vagy épp szakadt kocsival akarja bizonygatni, hogy ő is a nép gyermeke. Ebbe az általa megálmodott és felfestett képbe azonban sehogy se fér bele a valóság... Kiderült ugyanis, hogy Jakab feljelentette azt a gépkezelőt, aki megkérte, menjen arrébb az építési területről és ne hátráltassa a munkát.

A baloldali összefogás egyik lehetséges miniszterelnök-jelöltje ordítozva és trágár szavakat használva kérte számon a munkást, szerinte ugyanis a gépkezelő veszélyeztette. Ezért is jelentette fel.

„Játszod itt a prolit, a melóspártit, közben meg pont egy munkásembert jelentesz fel, mert te nem tudtad a kis videódat leforgatni. Hát milyen ember vagy te?” – teszik fel a kérdést a Facebookon terjedő videóban.

 

Jakab! Te tényleg feljelentetted a gépkezelőt?

Közzétette: Szakács István – 2021. július 15., csütörtök

Jakab Péter, a Jobbik elnöke éppen a sokadik „Orbán a hibás, visszavesszük, és jövőre odaadjuk” videóját forgatta egy építkezésen (hol máshol?), védőruházat és sisak nélkül, láthatóan elállva a munkagépek útját, amikor az incidens történt.

Az egyik munkagép tolatni kezdett, mire Jakab munkatársa a jármű mögé lépett, és onnan kezdett videózni. Láthatóan sem az általa levideózott felirat, sem az nem zavarta, hogy a munkagép holtterébe került:

„Te normális vagy? Nekem tolatod az autót?” – kérte számon Jakab Péter asszisztense a markolót vezető dolgozót. Ezután Jakab Péter ment oda a sofőrhöz, majd megkérdezte tőle: „El lehet engem ütni vagy van valami probléma, hogy itt állunk?”

A baloldal miniszterelnök-jelöltje azt írta a videóhoz, hogy „a Fidesz egyre keményebb eszközökkel próbál elhallgattatni minket, most épp egy munkagéppel akartak ránk tolatni videófelvétel közben.”

A Magyar Nemzet e-mailben megkereste a Jobbikot és privát üzenetben magát Jakab Pétert. A lap többek között arra volt kíváncsi, miért használt a pártelnök minősíthetetlen hangnemet egy munkáját végző munkással szemben, miközben Jakab Péter szavai szerint a „melósokért küzd”, illetve bocsánatot kértek-e már az említett dolgozótól. A párt kitérő válaszában mindössze annyit fűzött hozzá: „A közterületen, rendszám- vagy azonosítószám nélküli munkagéppel történő veszélyeztetést semmiképpen nem tekintjük munkavégzésnek, sokkal inkább büntetőjogi kategória. A szükséges jogi lépéseket természetesen megtesszük.”

Később megszólalt a gépkezelő, akit Jakab Péter azzal vádol, hogy el akarta ütni. Szerinte a Jobbik elnökének a viselkedése nem méltó egy miniszterelnök-jelölthöz. A jármű vezetője elmondta, hogy Jakab Péternek egyszerűen csak félre kellett volna állnia, amíg a gép kitolat az utcából.

– Eszem ágában sem volt elütni Jakab Pétert. Ha el akartam volna gázolni, akkor nem egy kilométer per órás sebességgel és hangjelzéssel tolatok hátrafelé, hanem nagyobb sebességre kapcsolok – válaszolta az a gépkezelő a Vasárnap.hu kérdésére, akiről Jakab Péter, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje azt állította, hogy el akarta gázolni.

.

A jármű vezetője elmondta, hogy Jakab Péternek, mint országgyűlési képviselőnek és miniszterelnök-jelöltnek intelligensebb módon kellett volna reagálnia a helyzetre.

– Megnéztem többször a videót és lehet, hogy az én reakcióimnak nem lehet túl jó minősítést adni, de én nem vagyok országgyűlési képviselő – mondta a férfi, majd hozzátette:

– Aki parlamenti képviselő és szeretné megválasztatni magát miniszterelnöknek, ilyen utcai harcos módon nem szájkaratézhat. Elvárható lett volna, hogy intelligens módon reagáljon a tolatásra, félreálljon és utána minden menjen tovább.

 

Kérdésre válaszolva a férfi azt is elmondta, hogy a Jakab Péter nem kért engedélyt arra, hogy az ő arcát megjelenítse a médiában. A gépkezelő szerint a politikus provokatív módon jelent meg és feltartotta a munkájában, amivel akadályozott a munkavégzésben további tíz-húsz embert is.

Arra vonatkozóan, hogy a videón elhangzott, hogy Jakab Péter feljelentést akar tenni, a férfi úgy fogalmazott: nem méri magát egy ilyen volumenű emberhez, de ha a Jobbik elnöke jogi lépéseket akar tenni, akkor ő is jogi eszközökhöz folyamodik.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?