INSIDER

Milliókkal a zsebében, hamarabb szabadulhat az olaszliszkai lincselő

Miközben a brutálisan meggyilkolt Szögi Lajos családja egy fillért sem látott a kártérítésből, az elsőrendû vádlottként 17 évre ítélt lincselő jövő júliusban milliomosként szabadulhat...
  • Szerző: Ripost

Több mint száznegyven ütés, rúgás, taposás érte a tiszavasvári tanár, Szögi Lajos fejét, a megvadult tömeg a kislányai előtt verte halálra a köztiszteletben álló pedagógust. 2006. október 15-én a földrajz-biológia szakos tanár két kislányával, az ötéves Zsófival és a 14 esztendős Emesével tartott hazafelé, amikor kocsijával elsodort egy 11 éves olaszliszkai kislányt, H. Kittyt.

Bár a gyermeknek nem esett komoly baja, az összegyűlt rokonok, ismerősök a kislányai előtt végeztek Szögi Lajossal. A bíróság összesen nyolc embert ítélt el az ügyben. Az elsőrendű vádlott, H. Kitty bátyja, ifjú H. Dezső 17 év, hárman életfogytig tartó fegyházbüntetést kaptak.

Az EchoTV Razzia című műsora úgy értesült: ifj. H. Dezsőnek rossz tartási körülményei miatt most ötmillió forintos kártérítést ítélt meg a bíróság. A Bors megtudta: bár a férfi alapesetben 2023-ban szabadulhatna, jó magaviseletéért akár jövő júliusban megnyílhat a börtön kapuja. Ifjabb H. Dezsőt pillanatnyilag a szegedi Csillag börtönben őrzik, akárcsak apját, aki viszont életfogytot kapott.

Szögi Lajos édesapja keserűen értesült a hírről.

– Mi bezzeg a mai napig semmit sem kaptunk a nekünk megítélt kártérítésből.

Mást nem tehetünk, türelmesen várunk. Talán az ükunokánk hozzájut a pénzhez

– sóhajtott idősebb Szögi Lajos.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?