INSIDER

Mikor jön a GYES, GYET, GYED? Itt vannak az időpontok!

Kattintson, és tudja meg a részleteket!
  • Szerző: Ripost

A csecsemőgondozási díjat, gyermekgondozási díjat a korábbiak alapján minden hónap első, második és harmadik munkanapján folyósítják – írja a koronavirus.gov.hu.

Azokat a gyermekgondozási díjakat, amelyeket a veszélyhelyzet kihirdetésére tekintettel a kormány meghosszabbított, különbözet formájában április 3-án, pénteken folyósítják.

Így azok, akiknek a gyermekgondozási díjra való jogosultsága a veszélyhelyzet kihirdetésekor, azaz 2020. március 11-én, vagy azt követően szűnt meg – külön kérelem nélkülkét külön utalással kapják meg a március hónapra járó ellátás összegét.

Az egyik utalás a gyermekgondozási díj eredeti (gyermek két éves kora) időpontjáig járó összeget tartalmazza, míg a másik utalás a fennmaradó időszakra (március 31-éig) tartalmazza a gyermekgondozási díj összegét.

Képünk illusztráció (Fotó: pixabay)

Azon személyek részére, akiknek a GYES-GYET folyósítása 2020. március 11-én vagy ezt követően szűnt meg, a veszélyhelyzet idejére ezen ellátásokat – külön kérelem nélkül – továbbfolyósítják. A 2020. március 11-31. közötti időszakra az utalás 2020. április 6-án történik, amely a bankszámlákon 2020. április 7-én kerül jóváírásra, a postai úton továbbított ellátásokat pedig 2-3 nap múlva kézbesítik a jogosultak részére.

Azok esetében, akik 2020. március 11-e után GYES-t igényeltek – azonban a kormányrendeletben foglalt rendelkezések alapján meghosszabbított GYED-re váltak jogosulttá – a már megállapításra került GYES ellátást hivatalból visszavonják.

Felhívják a figyelmet, hogy ugyanazon gyermek után csak egyfajta ellátást lehet megállapítani és folyósítani.

És ezeket olvastad már?