INSIDER

Luxusautókkal csempészték át a migránsokat a határon, így bukott le a banda

Az embercsempész banda 43 tagját Görögországban, Bulgáriában és Magyarországon fogták el, miután luxusautókban szállítottak illegális menekülteket.
  • Szerző: ripost

Egy negyvenhárom tagú embercsempész banda tagjait állították elő Görögországban és Bulgáriában, illetve egyiküket Magyarországon. A csoport a görög-török határon át az Európai Unió területére érkezett illegális bevándorlókat luxusautókon szállította.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A hágai székhelyű uniós szervezet tájékoztatása szerint a szervezett bűnözői csoport görög, török, bolgár és grúz nemzetiségű tagjai Georgiában vásárolt luxusautókat használtak a migránsok szállítására a rendőrség figyelmének elterelése érdekében.

A csoport mintegy kétéves működése során 56 alkalommal legkevesebb 443 illegális bevándorlót juttatott Görögországon át főként Magyarországra.

Egy-egy bevándorlótól 2000 és 2500 euró (mintegy 700 ezer és 890 ezer forint) közötti összeget kértek az utaztatásért. Előfordult, hogy a rendőrök elől menekülő, nagy sebességgel közlekedő jármű balesetet szenvedett, és az embercsempész sofőr meghalt, 15 migráns, köztük a csomagtartóba rejtett bevándorlók pedig megsérültek – közölték.

A csoport felszámolását célzó akciót megelőzően az embercsempészetre használt közel száz luxusautó közül 66-ot lefoglaltak.

A művelet során további 25 luxusautót, köztük 15 csúcskategóriás járművet, laptopokat, GPS-eszközöket, táblagépeket, több mint 40 mobiltelefont, száznál is több SIM-kártyát, kriptovaluta bányászatára alkalmas berendezéseket és nagymennyiségű készpénzt foglaltak le a hatóságok.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?