INSIDER

Mi lesz most? Háztűz miatt 12-en költözhetnek egy lakásba

Szörnyű dolog arra hazaérni, hogy az embernek lakhatatlanná vált az otthona. Ezzel a drámai helyzettel szembesült a délegyházi kétgyermekes Kun házaspár, akiknek a múlt hétvégén égett le a háza.
  • Szerző: Ripost

Csak a kutya volt otthon, amikor múlt szombaton egy robbanást követően kigyulladt a délegyházi Kun család háza.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Hála istennek legalább a kutyánk megmenekült, miután a házhoz tartozó kisházban elbújt a szigetelés mögé, s így túlélte a robbanást” – meséli a -nak az édesanya, Kunné Konkoly Tifani. „Nem tudni pontosan, hogy mi történt, de valószínűleg zárlat keletkezett és felrobbant a gázpalack. Ám a nagyobb kérdés az, hogy mi lesz! – sóhajtja az anya, aki elképzelni sem tudja, hogyan tovább. Míg férje áruszállítóként kereste meg a betevőt, ő a két lányuk gondját viselte otthon. Ráadásul a kisebbik epilepsziás.

Fotó: Kovács Nimród

„Az utóbbi napokban négy rohama is volt, kórházban vagyok vele. A párom, Roland és a nagyobbik lányunk az anyósomékhoz költözött, egy matracon alszanak, de nagyon szorosan vannak, mert így most 10-en laknak ott. Ha kijövünk a kórházból, valószínűleg mi is a mamához kényszerülünk, de hogy ez a 12 ember hol alszik majd, azt nem tudom” – sóhajtja.

Fotó: Kunné Konkoly Tifani

Majd erőt vesz magán és így folytatja:

„A kicsik még nem fogják fel, mi történt, a nagyobbik valószínűleg a kedvenc ruháit és játékait fogja majd hiányolni. Szerencsére vannak, akik próbálnak segíteni, a környékbeliek teljes mértékben támogatják a családunkat, így gyűjtést szerveztek, hogy legyen ennivalónk és ruhánk, de hogy mikor és hogyan lesz újra saját fedél a fejünk felett, megjósolhatatlan! Szörnyen nehéz kitartani és higgadtnak maradni” – mondja könnyeivel küszködve az édesanya.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Lazac, töltött káposzta, pulykasült? Segítünk, hogy mi kerüljön karácsonykor az asztalra

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?