INSIDER

Mi lesz a sorsa? Megrázó részletek derültek ki a fűben hagyott babáról

A kicsi anyja börtönben van, apja pedig hallani sem akar róla. Az is kiderült, hogy a csecsemő várhatóan több hónapos kórházi kezelésre szorul.
  • Szerző: Ripost

Szövevényes családi dráma kezd kirajzolódni a tizenegy napja fűben hagyott újszülött körül. A kórházban erősödő csöppség anyja börtönben van, apja pedig hallani sem akar róla.Habár a kisfiát szülés után a szabadban magára hagyó M. Gabriella édesanyja azt mondta, hét gyermek után szívesen felnevelne egy nyolcadikat, még egyáltalán nem tisztázott, hogy az újszülött hova kerül - írja a Bors.

A lap érdeklődésére az ügyben illetékes Pest Megyei Kormányhivatal közölte: elsősorban a gyermek érdekét figyelembe véve, jogait biztosítva járnak el, vizsgálatot folytatnak és együttműködnek a gyermekvédelmi és más hatósági szervekkel. Hozzátették: a csecsemő várhatóan több hónapos kórházi kezelésre szorul.

A portál szerint a rendkívül alacsony súllyal született baba akkor kerülhet ki a kórházból, ha eléri a két és fél kilót.

Mint azt megírtuk, a 28 éves máriabesnyői nő a családi házuktól nem messze, egy elhagyatott füves ösvényen szülte meg gyerekét, akit aztán a sorsára hagyott. Percei lehettek hátra a teljes kihűlésig, amikor rátaláltak. Gabriella eközben hazasietett, lefürdött, majd kivitte a kutyáját sétálni. Nem sokkal később azonban rosszul lett, előbb a kórházba, aztán a börtönbe vitték.

"Az apához semmiképp nem kerülhet. Õ dolgozik, egyedülálló, nem tudná felnevelni. Egyébként is, amikor személyesen beszéltem vele, letagadott mindent, pedig a DNS-vizsgálat is kimutatta: ő az apa. De hallani sem akar róla" – magyarázta Gabriella édesanyja. Marika arról is beszélt, hogy a lánya egy közeli tésztagyárban ismerkedett meg a negyven év körüli kínai férfival, aki mindennel elhalmozta.

Dr. Janklovics Ádám, az emberölés kísérletével gyanúsított nő ügyvédje a Borsnak azt mondta: védence beismerte és megbánta a tettét, amit vélhetően beszűkült tudatállapotban követett el. Gabriella tudott a terhességéről, amit a kisfiú apjának származása miatt titkolt el.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?