INSIDER

Menekülni próbált a rendőr, de Győrkös fél méterről fejbe lőtte

Nem kerülhet ki élve a rácsok mögül a bőnyi rendőrgyilkos: az ügyész tovább súlyosbítaná Győrkös István büntetését. Első fokon Győrkös életfogytiglant kapott, de 25 év múlva szabadulhatna – az ügyész fellebbezése alapján, ha megéri, még később kerülhetne ki a rácsok mögül a most 78 éves férfi.
  • Szerző: Ripost

A nem jogerős ítélet szerint Győrkös közvetlen közelről, 30-80 centiről három lövést is leadott a nála házkutatást vezető Pálvölgyi Péter rendőr őrnagyra, az NNI kiemelt főnyomozójára. A 46 éves férfi hiába próbált kitérni a sorozat elől, az a fején találta el, azonnali halálát okozva.

EZEKET OLVASTAD MÁR?


Győrkös, az ismert szélsőjobboldali figura az eljárás során végig tagadta, hogy ő ölte volna meg a nyomozót, szerinte a Pálvölgyi mögött álló rendőrök „baráti tüze” oltotta ki az életét. Ezt szerinte az is bizonyítja, hogy az őrnagy halálát okozó lövedéken nem tudtak DNS-nyomot azonosítani.

A szakértők szerint azonban egyértelműen Győrkös a gyilkos, így született meg az első fokú, elmarasztaló ítélet. Az elsőfokú ügyész súlyosabb minősítés és a büntetés súlyosítása érdekében fellebbezett, amit a másodfokú ügyészség fenntartott. A Győri Fellebbviteli Főügyészség szerint Győrkös több ember életét is veszélyeztette, ezért kérte, hogy vegyék bele ezt a minősítő körülményt is az ítéletbe.

A feltételes szabadságra bocsátás későbbi időpontja pedig azért fontos, mert szerintük a férfi kiemelten veszélyes a társadalomra. S mivel elég idős már, 78 éves, ha csak pár évvel is meghosszabbítják a büntetését, jó eséllyel élve nem kerül ki már a rácsok mögül.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?