INSIDER

Menekülés közben égett össze a kollégiumi tűz áldozata

Minden erejével az életéért küzdött az a középkorú férfi, aki lélekszakadva menekült szerda este a felcsapó lángnyelvek elől a budapesti kollégiumtûzben. Kijutni azonban már nem tudott. A két oldalról támadó tûz bekerítette a férfit. Holttestét a harmadik emeleti lépcsőfordulóban találták meg.
  • Szerző: Ripost

Szörnyű dráma zajlott szerda este Budapesten a Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Karának Markusovszky téri kollégiumában. Hatvan tűzoltó indult mintegy húsz járművel a helyszínre, amikor riasztás érkezett hozzájuk, hogy a háromszintes kollégium több helyisége lángol.

A %Ripost% információi szerint az épület trafója hibásodott meg, ez okozta a tüzet, ami a könnyű szerkezet miatt terjedhetett át az egész épületre.

A Ráday utcai kollégium a szerda esti tűz következtében használhatatlanná vált. Az érintett diákok elszállásáról sikerült gondoskodni, a vizsgaidőszakot felfüggesztették - írja az MTI.

Orbán Viktor fel­aján­lotta, hogy a kor­mány se­gít­sé­get nyújt a károk el­há­rí­tá­sá­hoz és az épü­let rend­be­té­te­lé­hez.

Lapunk munkatársának a helyszínen beszélt egy diák, aki az udvaron állt és dermedten nézte a saját betört ablakát tegnap délelőtt. Volt, aki pizsamában menekült az épületből.

Borzasztó volt ez az este.

"Azt hiszem, soha nem felejtem el. Körülbelül fél kilenckor csaptak fel a lángok. Éppen a szobámban voltam, amikor dörömböltek az ajtómon és bekiabáltak, hogy: Tűz van!" – mesélte a %%-nak a neve elhallgatását kérő lány, aki a kollégium harmadik emeleten lakott.

 "Kirohantunk, ekkor már szinte vágni lehetett a füstöt. Először a belső udvarra menekültünk, de csak néhány percig maradtunk ott, mivel olyan gyorsan terjedt a tűz, hogy kifutottunk az utcára, és ott néztük, ahogy leég az „otthonunk”. Nem tudom, hogy most mi lesz velünk. Nekem az egész életem a szobámban volt. Ha maradt is belőle valami, biztos minden tönkrement a füsttől. Azt hallottam, hogy valakinek nem sikerült kijutnia. Az udvar felőli oldalon, a harmadik emeleten a vendégek körleténél a lépcsőfordulóban találták meg a holttestét. Neki nem volt olyan szerencséje, mint nekem" – merengett el egy pillanatra a lány. "Azt mondják, ő már képtelen volt menekülni, mert két oldalról érte a tűz. Nagyon sajnálom a hozzátartozóit."

Keresd a pénteki %% napilapot az újságárusoknál még több információért!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?