INSIDER

Megvan, mikor dördül el a rajtpisztoly a vidéki strandoknál

A strandok május 1-je óta kaptak zöld utat a nyitásra, de vannak, akik még inkább várnak vele.
  • Szerző: Ripost

A lakosság több mint a fele már beoltva, ez pedig lehetővé tette Magyarország fokozatos és látványos újranyitását. Május 1-je óta eldördülhet a rajtpisztoly a strandoknál is, de sokan vannak, akik még csak most veszik le a lakatot a bejáratról. A fővárosban rengeteg strand és gyógyfürdő újranyitott és a vidék pihenőhelyei sem maradank el sokkal a rajtvonaltól. Miközben a fővárosban rengeteg helyen már úszhatnak a szabadságban, a Balaton és a Velencei tó környéke is lassan újra megtelik élettel. A most összeszedte, hol lehet a közeljövőben strandolni!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Megvan mikor dördül el a rajtpisztoly a vidéki strandoknál

Egyre többen csobbanhatnak, sorra nyilnak meg a standok az országban. Fotó: pixabay.com

Ezeken a helyeken már most lehet csobbanni

A négy és félmillió beoltott óta a védettségi igazolvánnyal rendelkezők újra csobbanhatnak a strandokon. A legtöbb strand óvatosan nyit, és csak május vége-június elejére tervezi a rajtot, de már most újra látogatható a balatoni Berzsényi strand, a velence-tavi Sirály Strand és Kemping Gárdony, Drótszamár Park és Kemping és a Holdfény Sétány szabadstrand is, a Tiszta-tónál pedig Álom Part Dinnyéshát vizében hűsölhetünk.

Hiába nyitottak már most ki néhányan, a vidéki strandok közül a legtöbbben májusban és júniusban tervezik a nyitást. A Balatonon május közepétől nyit meg a Wesselényi strand és a Hajóállomás szabadstrand, júniustól pedig többek között a Gamászai és a Fövenyesi strand is újranyit. Az ötmillió beoltottnál koncerteket, és zenés-táncos rendezvényeket is lehet majd tartani. Ezt használja majd ki a Diási Játékstrand is, ahol csak azért várják meg a június végét, hogy hatalmas bulit csaphassanak.

A fővárosban is úszhatunk a szabadságban

A budapesti strandokat és fűrdőket már most ellepték az emberek: szabadon látogatható a Széchenyi, a Gellért, a Rudas, a Lukács, a Paskál és a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő. Pünkösdkor nyit a Palatinus és a Pesterzsébeti fürdő, júniustól pedig a Római strand, Pünkösdfürdő és a Dandár fürdő. A legtöbb strand májusban nyit: Sárvárfürdő 13-án, az egri Termál 14-én, a harkányi gyógyfürdő 20-án, Zalakaros 20-áig részlegesen, majd teljesen, a hajdúszoboszlói Aquapark pedig május 29. és június 15. között hétvégenként, azt követően hétköznap is látogatható. A vidéki és a fővárosi fürdőknél a védettségi igazolvány ellenőrzése mellett hőmérsékletmérést is végeznek, a 18 éven aluliaknak pedig maszkot kell viselniük.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?