Létrehozva: 2022.01.14.

Megújította együttműködését a MAGOSZ és 17 agrár szakmaközi szervezet

A mezőgazdaság számára is komoly feladat lesz a jövőben az egységes álláspont kialakítása. További öt évre hosszabbították meg az együttműködést.

Szerző ripost

További öt évre megújította, ezzel megerősítette korábbi együttműködését a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) valamint a teljes agrár-, élelmiszer- és erdőgazdaságot lefedő 17 szakmaközi szervezet, a megállapodást pénteken írták alá sajtótájékoztató keretében.

A megállapodás alapján a MAGOSZ a 17 szakmai szervezettel együttműködve indul a 2022. május 20-i agrárgazdasági kamarai választásokon.

Győrffy Balázs, a MAGOSZ alelnöke, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke hangsúlyozta, hogy a MAGOSZ 2013-ban a vele szövetséges 11 szervezettel együtt fontos szerepet vállalt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megalakításában, majd a 2017. évi kamarai választások előtt további 6 szervezet csatlakozott az együttműködéshez.

Jakab István, a MAGOSZ elnöke kiemelte: a kamara és az agrár szervezetek közötti együttműködés sikeres, a közös munka kölcsönös tiszteleten alapul, képesek szakmai alapon segíteni az ágazatot.

Jakab István, a MAGOSZ elnöke
Fotó: MTI

Jakab István fontosnak nevezte, hogy az agrárium szereplői megfeleljenek az európai uniós új közös agrárpolitikának (KAP), a változásoknak, képesek legyenek saját területükön élni az adott lehetőségekkel, és azzal a magyar emberek érdekeit is szolgálják.

A MAGOSZ elnöke szólt arról, hogy a mezőgazdaság számára is komoly feladat lesz a jövőben a vízgazdálkodással kapcsolatos fejlesztések segítése, a környezet- és klímavédelem, az egységes álláspont kialakítása.

A gazdák környezetvédők, odafigyelnek a klímára, de a termelésnek folytatódnia kell, ezért olyan megoldást kell találni, amely védi a környezetet és garantálja az egészséges élelmiszert – mutatott rá Jakab István.

Jakab István, a MAGOSZ elnöke
Fotó: MTI

Győrffy Balázs felidézte, hogy az együttműködés révén közösen jártak el több szakmai ügyben is az elmúlt években. Egyebek közt példaként említette a földbirtokpolitikai intézkedéseket, az osztatlan közös tulajdon megszüntetését, a családi gazdálkodói rendszer reformját, az öntözésfejlesztési kérdéseket, az egyes ágazatokat érintő áfacsökkentéseket.

A NAK elnöke kijelentette, a MAGOSZ nemcsak jelölő szervezet, hanem az agrárkamara kiemelt stratégiai partnere is. Nemcsak a magyar agrár- és élelmiszergazdaság stratégiai jelentőségű kérdéseiben, de a folyamatosan jelentkező szakmai problémák megoldásában is intenzív kommunikáció zajlik. A legfontosabb ügyekben közösen fordulnak az államigazgatás illetékes döntéshozóihoz, kezdeményeznek egyeztetéseket, bevonva az érintett ágazati partnerszervezeteket is – tette hozzá.

Győrffy Balázs részletesen ismertette a 17 szakmai szervezetekkel közösen elért eredményeiket, és felhívta a figyelmet arra, hogy az együttműködés nemcsak a kamarai választásra terjed ki, hanem a szakmai munka folytatására is.

Ezek a szervezetek írták alá a megállapodást

Az együttműködést a Magosz, a Baromfi Termék Tanács és Szakmaközi Szervezet, a Baromfi és Tojástermelők Szövetsége, valamint a Felelős Élelmiszergyártók Szövetsége, a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége – AGRYA, a FruitVeb Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács, a Gabonatermesztők Országos Szövetsége, a HANGYA – Magyar Termelői Értékesítő és Szolgáltató Szervezetek/Szövetkezetek Együttműködése, a Kisgazda Polgári Egyesület, a Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet, a Magyar Állattenyésztők Szövetsége, a Magyar Biokultúra Szövetség, a Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezete, a Magyar Dohánytermelők Országos Szövetsége, az Országos Erdészeti Egyesület, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület, a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács, a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács képviselői írták alá.

 

Szerző ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ukrajna halálos fegyvert vetett be, kitörhet a világháború

origo.hu

Bejelentést tettek a NATO határán lévő gyilkos atomfegyverekről

life.hu

Megdöbbentően néz ki Alain Delon – alig lehet felismerni a színészlegendát

vg.hu

Magyarországi bankot „zsákolt” a BYD

mindmegette.hu

Csodaszer a konyhából, ami ragyogó tisztává varázsolja a zuhanykabin üvegfelületét

hirtv.hu

Kiderült, ki írta az elhíresült adatvédelmi nyilatkozatot

origo.hu

Putyin rettegett szövetségese megdöbbentő üzenetet küldött

travelo.hu

Pizzafesztivállal és különleges ételekkel indul az idei Food Truck Show

ripost.hu

Melyik jegyben születtél? Így mosolyog rád nyáron a szerencse

ripost.hu

„Megvan bennem a vágy” – Marco Rossi dörzsölheti a tenyerét, komoly ajánlatot kapott

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

ripost.hu

Nagyot fog zuhanni az üzemanyag ára, ekkor várható

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Mutatjuk a gyermekvédelmi törvénycsomag pontjait, komoly szigorítások léphetnek életbe

INSIDER

Követői tették helyre a hazugsággal kampányoló Magyar Pétert

INSIDER

Luxusterepjárót állított Karácsony Gergely a Blaha közepére

INSIDER

Akár tíz évre is börtönbe kerülhetnek a hídpénzbotrány elkövetői

INSIDER

Megható: Közterület fogja viselni a 21 éves elhunyt hős rendőr nevét

INSIDER

Megdöbbentő: fiatalok karamboloztak Salgótarjánban, itt állt meg az autójuk – Fotók

INSIDER

Megint nagyot fog esni az üzemanyag ára, eddig érdemes várni a tankolással

INSIDER

Már látni a végét a rossz időnek, de nem örülhetünk önfeledten