INSIDER

Megtagadta apja a futónő feltételezett gyilkosát: ezt gondolja a fiáról

R. Szilveszter apja hallani sem akar a fiáról, sőt inkább attól retteg, hogy kiderül: rokonok...
  • Szerző: Ripost

Az utóbbi évek egyik legkegyetlenebb gyilkosságát elkövető férfit a rendőrség 5 évvel a bűncselekmény után gyanúsította meg a soroksári kocogó nő, Gyurik Krisztina megölésével. .

Az első hírek arról szóltak, hogy a 20 évig hajléktalanként élő R. akkor csúszott le, amikor a szülei meghaltak. Ám kiderült: R. Szilveszter vér szerint apja ma is életben van. A férfi egyévesen látta utoljára a fiát, azóta nem volt kapcsolat közöttük. A gyanúsított a nevelőapával és anyjával cseperedett, ők ma már nem élnek. A szomszédok szerint a fiút szó szerint az utca nevelte.

Józanon szinte soha nem lehetett látni az anyját és a nevelőapját. A földszinti lakásból szinte mindig ordibálás hallatszott, állandó volt a ribillió – idézte fel a régmúlt eseményeit egy férfi, aki még ma is abban a panelházban él, ahol egykor R.-ék.

A Blikk szerint Szilveszter édesapja sokkot kapott, amikor megtudta, hogy 39 éve nem látott fia – a gyanú szerint – gyilkos.

Azt az évet leszámítva semmilyen kapcsolat nem volt közöttük – árulta el az apa egyik, a neve elhallgatását kérő ismerőse. – Semmit nem tudott a fiáról, de az anyjáról sem. Ez inkább alkalmi kapcsolat volt.

Az apa a rendőröktől tudta meg, hogy mi történt, hogy a fia lehet a soroksári gyilkos!

Azóta nagyon rossz állapotban van. Esze ágában sincs felvenni a kapcsolatot a fiúval. Azt mondta, nem kíváncsi rá, főleg nem azután, amit csinált! Már nyugdíjas: egy kisvárosban él, és nagyon fél, hogy a nevét összekapcsolják a bűnnel, amihez semmi köze. Soha semmilyen ügye nem volt a rendőrséggel – tette hozzá az ismerős.

A férfinak még két gyermeke született. Õket tisztességben felnevelte, egyikük már unokával is megajándékozta. Õket is félti a férfi, hiszen az egész családot rettenetesen megviselte, amikor kiderült: sosem látott rokonuk lehet a gyilkos.

És ezeket olvastad már?