INSIDER

Megszületett az ítélet a kőbányai futónő támadójának ügyében

Másodfokon súlyosbították a kegyetlen férfi büntetését.
  • Szerző: Ripost

Egy 37 éves férfi, 2018. október 14-én az éjjeli órákban a X. kerület, Jászberényi úton követni kezdte az arra futó nőt, megtámadta és szexuálisan bántalmazta – írja az ügyészség.

Ellene szexuális erőszak bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt nyújtottak be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. A bíróság váddal egyezően bűnösnek mondta ki a vádlottat, és őt halmazati büntetésként – figyelemmel az úgynevezett abortív patológiás részegségre is – négy év hat hónap fogházbüntetésre, valamint öt év közügyektől eltiltásra ítélte.

Fotó: Pixabay

Az ítélet ellen az ügyészség fellebbezést jelentett be a szabadságvesztés súlyosítása és börtön fokozat megállapítása iránt, a vádlott és védője enyhítésért jelentett be jogorvoslatot.

A másodfokon eljáró Fővárosi Főügyészség a súlyosításra irányuló fellebbezést fenntartotta.

A Fővárosi Törvényszék a kétirányú fellebbezések alapján eljárva a büntetést három év hat hónap szabadságvesztésre és négy év közügyektől eltiltásra enyhítette, a szabadságvesztés végrehajtási fokokozatát azonban az ügyészi fellebbezésnek megfelelően börtön fokozatra súlyosbította.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?