INSIDER

Megszólalt Szita Bence gyilkosa, a családja is elhagyta

Már nem dolgozik a fegyházban, helyette csak egész nap heverészik.
  • Szerző: Ripost

Szita Bence gyilkosa, Kertész József nem dolgozik fegyházban, egész nap heverészik. Állítja, Bence nevelőapjának nyugodtan a szemébe nézne.Kertész korábban dolgozott, mappákat fűzött, de abbahagyta, mert kifogásolták a munkáját. Valójában egész nap hever, félálomban van, mert nagyon nehezen alszik, azt is csak gyógyszerekkel. Most beadta a kérelmet arra, hogy gimnáziumba járhasson. A tanulás ugyanis mindig érdekelte - mondta a Borsnak.

Hozzátette, sem kisállata, sem barátja nincs odabent, és már a családjával sem tartja a kapcsolatot.

"Egy darabig leveleztem a családommal. Négy éve beszéltünk utoljára. A lányom akkor, az utolsó levelében megkérdezte, gond lenne-e, ha ezentúl szót fogadna azoknak, akik folyamatosan azt tanácsolták neki, hogy kár erőltetni a kapcsolattartást, úgysem jön ki az apád. Én azt feleltem, hogy nem gond. Igaza van. Azóta nem tudok róluk."

A gyilkosságot máig tagadja, sőt állítja, sosem találkozott Szita Bencével:

"Akkor láttam először, amikor fent voltunk a kocsibeállón, és Bogdán kihúzta a kabátjánál fogva. Én álltam, és néztem. Emlékszem, amikor az egész után Erika azt mondta: megkönnyebbültem. De a sírt sem én ástam, nem véletlen, hogy a föld alatt az én cipőnyomomat meg sem találták."

2012. október 29-én tűnt el a 11 éves Szita Bence. A fiút napokig megfeszített erővel keresték, végül csak kegyetlenül megkínzott holttestére bukkantak rá. A kisfiút megverték, ásóval súlyos sérüléseket ejtettek rajta, majd élve eltemették. Hamarosan kiderült, hogy a gyomorforgató gyilkosságot nevelőapja párja, Polcz Erika tervelte ki, két segítője volt, Bogdán József és Kertész József. Mindhárman tényleges életfogytiglani börtönt kaptak.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?